3900X sistemde hangi soğutma kullanılmalı?

AwayFromTheWorld

Hectopat
3900X işlemci.
X570-E anakart.
2x16 3600MHz RAM.
2070 Super ekran kartı
FSP 850W Hydro g Pro Gold tam modüler PSU.
970 Evo Plus 500 GB M.2 SSD.
(Net olmamakla birlikte) P400A kasa.

Sistem bu sistem yayın ve oyun için toplanıyor.
Overclock düşünmüyorum o konuya pek hakimde değilim gerekli oluyor mu ilerde onu da bilmiyorum.
Bu bilgiler doğrultusunda hangi tip soğutma tercih edilmeli.
Benim önceliğim oyun yayını sırasında gereken soğukluğu sağlaması. Bakımı ve riskinin az olması beni uğraştırmaması.

Son düzenleyen: Moderatör:
3900X işlemci.
X570-E anakart.
2x16 3600MHz RAM.
2070 Super ekran kartı
FSP 850W Hydro g Pro Gold tam modüler PSU.
970 Evo Plus 500 GB M.2 SSD.
(Net olmamakla birlikte) P400A kasa.

Sistem bu sistem yayın ve oyun için toplanıyor.
Overclock düşünmüyorum o konuya pek hakimde değilim gerekli oluyor mu ilerde onu da bilmiyorum.
Bu bilgiler doğrultusunda hangi tip soğutma tercih edilmeli.
Benim önceliğim oyun yayını sırasında gereken soğukluğu sağlaması. Bakımı ve riskinin az olması beni uğraştırmaması.
Bütçe belirtmemişsin.

Sıvı soğutma düşünüyorsanız P400A kasada ön tarafa takabilirsiniz sadece, üst tarafa ne yazık ki takılamıyor.
Fan ve Radyatör Desteği

Kasamız arka tarafına 1x 12cm,
Üst tarafa 2x 12cm veya 2x 14cm,
Ön tarafa ise 3x 12cm veya 2x 14cm fan deseği bulunmakta.

Radyatöre gelince:

Maalesef bu kasada üst tarafa radyatör desteği yok bunun sebebi anakartlar ile arasında yeteri kadar boşluk olmaması.
Onun harici arkaya 12cm, öne 36cm'ye kadar radyatör desteği bulunmakta.

Konu burada: Phanteks P400A Detaylı İnceleme ve Sıcaklık Karşılaştırması - Technopat Sosyal

İlla sıvı soğutma derseniz MB511 tavsiye ederim.

Model tavsiyesi istemedim. Hangi tip soğutmayı kullanmam doğru olur dedim dediklerim ve amaçlarım doğrultusunda. 500-1000 TL bütçe.

Sıvı soğutma düşünüyorsanız P400A kasada ön tarafa takabilirsiniz sadece, üst tarafa ne yazık ki takılamıyor.

Konu burada: Phanteks P400A Detaylı İnceleme ve Sıcaklık Karşılaştırması - Technopat Sosyal

İlla sıvı soğutma derseniz MB511 tavsiye ederim.
Net birşey yok aklımda işte hangi tip kullanmam daha doğru olur yazdıklarıma göre diye sordum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı