3900X ve RX580 sisteme PSU ve kasa önerisi

TT2-Felix

Centipat
ASUS PRIME X570-PRO Anakart
AMD Ryzen™9 3900X İşlemci
ASUS RX580 ROG STRIX TOP 8GB GDDR5 256Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı

Tahminen 650W bir PSU yeterli olacaktır lakin ilerideki değişiklikleri göz önüne alarak daha yüksek güçte bir PSU önerir misiniz?

En az 80+ GOLD ve Tam Modüler olursa sevinirim. Kasayı da ilerideki değişikliklere göre yine iyi bir parça önerir misiniz?

PSU 850 TL ±50
Kasa 450 TL ±50

Pardon bütçeyi aşmışım.

Zaman ayırdığınız için teşekkürler hocam.

Peki Corsair Enthusiast TXM 850W nasıldır? Hem 850W hem önerilerinizle aynı fiyat.
Corsair'lerdeki RM, CX, TX, HX ibareleri neyi bildiriyor?

RM750X'i yerli yabancı çok fazla system build videosunda gördüm. TX850M hakkında bilgim yok ama yarı moduler o bilginiz olsun. Ayrıca Watt olarak kafanız takılmasın. Teknoloji zaten gelişiyor. Bugün 2080Ti'dan 2 kat güçlü bir kartı 2-3 sene sonra aynı PSU ile kullanabileceksiniz çünkü firmaların amacı ya performansı artırmak (aynı TDP ile) veya aynı performansı daha az TDP'de vermek. 750W çok çok rahat ileriye dönük olarak da size yeterli diye düşünüyorum.

Hocam araştırırken dikkatimi çekti de; RM 750X'in bir de beyaz renkli olanları var. Bir şey ifade ediyor mu? Sadece tasarım mı?

Hocam araştırırken dikkatimi çekti de; RM 750X'in bir de beyaz renkli olanları var. Bir şey ifade ediyor mu? Sadece tasarım mı?

Valla sitesinde 20 Euro fark var. Net yanıt veremem ama (bence) kozmetik.

@actanonverba Hocam Peki sizce Corsair mi SeaSonic mi, önerdiklerinizden?

Ayrıca bu iki önerdiğiniz PSU'ların gerekli güvenlik korumaları falan mevcut mudur? Kusura bakmayın pek anlamadığımdan soruyorum. İleride bir problem teşkil etmezler değil mi?

Ses düzeyleri ne alemdedir bu iki PSU'da? Yük altında çok ses çıkarıyorlar mıdır?

Son olarak 750W ile yine RX 580 civarında 2 Ekran Kartı çalıştırılır mı, aynı anda?
Yahut kaç W gerekir? Tahmin edebiliyor musunuz?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…