3900X vs 3700X vs 3800X

Bu işlemciler birini almayı düşünüyorum 4K video renderliyorum ve yayın yapıyorum. Hepsini alabilirim fakat size bir sorum var. Aradaki fiyat farkına değer mi?
Değerse 3900X alacağım değmez ise 3700X veya 3800X almayı düşünüyorum.

3900X modeli çoklu çekirdekte yüzde 50 kadar daha güçlü. Bu farka ihtiyacın varsa (ki 4K render için bence var) R9 3900X tercih et.

Eğer bütçe sorun değilse Threadripper serisine bakmanızı öneririm. Seçenekler bu üçü ile sınırlı ise kesinlikle 3900X. 3800X'ten belirgin şekilde Render performansı yüksek.

3900X tabii ki. Render'da daha iyi performans verecektir.

Bazen akıl tutulması yaşatıyor bu forum bana. Hepsini alabilecek durumdaysan ve 3900X'in bariz bir şekilde 3700X'den iyi olduğunu yapacağın mini minnacık bir araştırmayla bulabiliyorken gelip buraya yazmak... inanılmaz.

Buraya yazması, burada bulunan topluluğa güvenmesinden kaynaklanıyor. Elbette araştırmıştır. Fakat kullanıcı deneyimi ve yaptığı işi başkalarının da yaptığını düşünmüş olacak ki yazmış. İyi de etmiş. Technopat toplumunun fikirlerine güvenmek ile.

Akıl tutulması yaşadığın doğru da aynı zamanda körsün galiba. Postu paylaşan kişi 3900x in daha performanslı olduğunun farkında. Ancak aradaki fiyat farkına değecek mi diyor. Bunu anlamak bu kadar mı zor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…