3930K vs 3770K sizce hangisi?

Ben kullanıyorum, bir sorun göremedim. PSU 80+ Silver ve modüler. Kasa da çok şık. İçinde gelen güç kaynağı bu. Kendi sitesinden de bilgi edinebilirsin kasa ve PSU hakkında.

Yeni versiyon olan 4930K 1866Mhz kullan eski olan 3930K 1600Mhz destekler. Bellekler Quad Kit olmak zorundadır. Yani 4'lü (4x4gb ) en düşük 1866Mhz olanlardan seçmelisin. Benim tavsiyem 2133Mhz .

Örnek: 2 adet (4'lü) satın alınca işlemciye uygun Quad çalışırlar. Bu tip yeni nesil belleklerde CL değeri önemsizdir, genel üretimleri 2x4gb CL9, 2x8, CL10, 2133Mhz ve üzeri CL10 - CL11 dir.
CORSAIR CMZ8GX3M2A2133C11R bellek - inventus
CORSAIR CMY8GX3M2A2133C11 bellek - inventus

Üstad aynı programları (özellikle after effects ve premier ağırlıklı olarak )kullanmak için sıfırdan pc toplamaya çalışıyorum.Sormak istediklerimi çoktan sormuşsun Benden önce toplarsan haberini almak isterim.Birde sıvı soğutma düşünüyormusun ? yada hangisini tavsiye edersin (marka).Benim için saydığım 2 render isteyen programlardaki performansı kadar sessiz çalışan bir sisteminde rahatlığı önemli bu yüzden kasa ve soğutucu performansı ve kalitesi ile sessizlik başarısı göz ardı edilecek bir şey değil.Senin düşüncen ?

İşlemciyi yeni serilerden seçmen faydalı, hem ileriye dönük olur hem güncelleme için en azından 2 yıl daha az para harcama şansın olur.

Quadro 2000 ile CUDA çalışacağını düşünüyorum, isabetli.

OC yapmana ne kadar gerek olur o tartışılır. Kapalı devre su soğutma ile CPU'ya destek olman yeterli olabilir.

Dostum diğer arkadaşların dediği gibi işlemciyi yeni serilerden seçmelisin belki bende işlemciyi 4930k ile değiştirebilirim. Quadro seçmemin sebebi var cuda desteği ve 3d modelleme vb için üretilmiş olması. Quadro kartlar oyun için üretilmiş kartlar olmadığı için eğer sistemde oyun oynayacaksan oyun performansından memnun kalmayabilirsin. Quadro yerine cuda destekli bir kart alman gerekir, GTX 600 serisinden bir kart alman şart. Su soğutma düşünmüyorum açıkçası hyper 212 evo fazlasıyla yeterli benim için.Sistemi 1 ay sonra alacağım malum sınavlarım basladı sistemi hemen alırsam derslerle ilgilenemem.Normalde haftaya almayı düşünüyordum ama sınav haberleri geldi

Quadro K2000 ile ekran kartı RAM'i 2 GB'ye yükseltilmiş.

İşlemci olarak 4930k aldım.

Yarın Eksen Bilgisayar'a gidip geriye kalan parçaları alacağım. Technopat'tan geldiğimi söylesem indirim yaparlar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…