3995WX RTX 3090 ile %14 darboğaz mı yapar?

O tarz saçma sitelere de bakma YouTube'daki abidik gubidik karşılaştırma videolarına da. Darboğaz falan olmaz ama GPU'dan tam performans alabilir misin? Ne yaptığına bağlı. 720p monitörde Minecraft oynarsan o ekran kartının %1'ini anca kullanırsın. 4K'da Cyberpunk oynarsan soğuk terler döker.

O tarz saçma sitelere de bakma YouTube'daki abidik gubidik karşılaştırma videolarına da. Darboğaz falan olmaz ama GPU'dan tam performans alabilir misin? Ne yaptığına bağlı. 720p monitörde Minecraft oynarsan o ekran kartının %1'ini anca kullanırsın. 4K'da Cyberpunk oynarsan soğuk terler döker.
Ben GPU'yu değil CPU'yu merak ediyorum. Çok güçlü ve pahalı bir işlemci.

Ben GPU'yu değil CPU'yu merak ediyorum. Çok güçlü ve pahalı bir işlemci.
Yav güçlü ve pahalı işlemci de oyun için geliştirilen bir işlemci değil. Ryzen 5600X daha yüksek FPS bile verebilir ondan.

Darboğaz demek bir veya birden çok parçanın diğer parçaları kısıtlaması, tüm gücünü kullanmalarını engellemesi olayı olur. Sen 3995WX ve 3090 alıp 1080p de CS atarsan darboğaz falan olmaz. CS o işlemcinin gücünü kullanamaz. Kullanamayınca ekran kartı da beslenemez. İki bileşenin de gücünü kullanamazsın, para israfından başka bir şey olmaz.

En pahalıları almak her zaman en mantıklı şey değildir. Amacına uygun parçalar alman lazım.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı