3B tasarım için AMD ekran kartı alınır mı?

veliusta

Kilopat
Genelde oyun oynayan birisi değilim. Ara sıra Photoshop, AutoCAD, SolidWorks ve keyshot programlarını kullanıyorum.
Quadro serisi ekran kartına ihtiyacım yok, hobi olarak kullanıyorum bu programları.
Şu an kullandığım işlemci: AMD R5 5600G, almayı düşündüğüm ekran kartları: GTX 1660S veya RX 6600.

Aklıma takılan bir konu ise; 3B tasarımcı için CUDA çekirdeği olmayan ekran kartı alınır mı?
AMD ekran kartı alırsam cude çekirdeğinin yokluğunu ne zaman hissedeceğim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçeniz ne kadar ekran kartı için?

AMD ekran kartı alırsam cude çekirdeğinin yokluğunu ne zaman hissedeceğim?
KeyShot'da render alırken, KeyShot'da (Real-Time view) gerçek zamanlı görselleştirme yaparken, SolidWorks'de katı modelleme yaparken ve SW Visualize kullanırken hissedeceksin; yani her yerde her konuda farkı olacak. Piyasadaki tasarım üzerine olan bütün araç ve programda neredeyse doğuştan CUDA hızlandırması var.

Aslında ekran kartına ihtiyacım yok, iGPU işimi fazlasıyla işimi görüyor.
Şu yeni çıkan oyunları denemek istediğimden gpu arayışındayım.
GTX 1050 Ti kullanıyor iken bazen programlarda CUDE çekirdeği aktif gibi ibareler görüyordum. Render alırken, ekran kaydederken CUDE seçeneği çıkıyordu diye hatırlıyorum.

@B 52 Stratofortress ben bu görselde RX 590, Vega 64 ve GTX 1660 Ti ortalamasını alınca RX 6600 kafadan 1660 Super'i indirir diye düşündüm.
Biraz kıytırık veriler de olsa şuradan SolidWorks için donanım skorlarına bakabilirsiniz, RX 6600 için sonuç yok ama fikir verecektir:

Benim düşüncem şöyle, AMD bir kartı iş amaçlı kullanacaksanız Radeon Pro (eski adıyla FirePro) modelleri dışında yanaşmamak gerektiğinden yanayım. Zira ben hala NVIDIA'nın yazılım konusunda çok daha iyi olduğu görüşündeyim, olur da daha çok oyun oynanacaksa RX 6600 alınır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…