3D animasyondan dolar kazanmak

141440

Kilopat
Blender uygulamasından kısa 1 dakikalik animasyonlar yaparak, youtbe Shorts, TikTok, Instagram Reels'e koyarak abone ve takipçi kazanmak mümkün müdür? Patreon gibi uygulamalarda ücretli abonelik açarak patreona özel ayrı animasyonlar üreterek para kazanmak mümkün müdür? Kafamdaki fikir böyle modellemeden ziyade animasyon yaparak dolar kazanmak. Yoksa fikrim çok mu saçma? Dolar kazanmak bu devirde oldukça önemli.

Örnek kısa animasyonlar YouTube Shorts'lardan bakabilirsiniz:

Bu işi yapmak istiyorum fakat para kazanabililir miyim bilmiyorum. Severek yapabileceğim bir iş. Kimsenin altında da çalışmak istemem. Kendi işimin patronu olmak isterim.

Bu şekilde (en azından yakın zamanda) para kazanabileceğinizi sanmıyorum. Büyük şirketlere reklam olarak yapabilirseniz o şekilde gelir elde edebilirsiniz ancak piyasada bilinirlik ve güzel bir portföy gerekiyor.

Fikrin genel anlamıyla mantıklı dolar kazanmak bir yandan animasyon öğrenmek vs. ama sosyal medyadan para kazanmak için sabır ve zaman ister.

Tamamen kendini geliştirip şirketlere kendini tanıtman gerekiyor güzel bir portfolyo hazırlamanı öneririm. Eğer zamanın varsa yat kalk kendini geliştir zaman geçtikçe herkes iyiye gidiyor senin daha da iyi olman gerek.

İşin özeti sabırlı olup çok çalışmak. Kişisel önerim kendine LinkedIn profili oluştur ve 3D animasyon işleri ile uğraşan dilin varsa global yoksa Türk animatörlerle iletişime geç.

Yani kendimi şirketlere tanıtmaktansa kendi işimi kurmak istiyorum.Böyle isteğim zaman kalkıp çalışayım birilerinin altında çalışmadan güzel para kazanmak isterim.Yada istedğim yerde çalışabilmek.

Bu şekilde (en azından yakın zamanda) para kazanabileceğinizi sanmıyorum. Büyük şirketlere reklam olarak yapabilirseniz o şekilde gelir elde edebilirsiniz ancak piyasada bilinirlik ve güzel bir portföy gerekiyor.
Borisao blois ile konuşmuşluğum var.Geçen sene 30 bin abonesi varken şuan 1 milyondan fazla abonesi var.İnsanların yıllarca uğraştığı youtube kanallarını 1 yılda geçti.1 milyon aboneli youtube kanalından para kazanamazmıyım ?

Borisaonun youtube kanalı : https://www.youtube.com/@BorisaoBlois

Yani çok daha muhteşem işler başarıp maddi olarak hatırı sayılır gelir eldemeyen yüzlerce sanatçı var. Tek bir kanaldan örnek vermek doğru olmaz o yüzden.

Genel olarak bu tarz içeriklere "ücret ödeyecek" kişiler bir elin parmaklarını geçmez bağışlar dışında. Hobi olarak ve kendinizi geliştirmek için yapılabilir. Güzel bir portföy oluşunca çeşitli yerlere başvurulabilir. Bana mantıklı gelmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…