3D baskı satmak telif yemeye sebep olur mu?

Nazim123

Hectopat
Arkadaşlar bu baskıyı ticari amaçla satmak için basıp yayınlama hakkımız var mı yok mu? Makerworld de lisanslıdır sadece şahıslar kendileri için üretebilir yazıyor. Thingiverse'de satıcı ticari amaçla satılamaz mı yazması lazım?

Son düzenleyen: Moderatör:

Her ürünü üretebilirsin ama satamazsın lisanlar var bunlar nedir internette bakabilirsin. Ayrıca açıklamalarda görebilirsin ticari lisans için beni destekle der. Desteklediğin sürece satabilirsin.

Her ürünü üretebilirsin ama satamazsın lisanlar var bunlar nedir internette bakabilirsin. Ayrıca açıklamalarda görebilirsin ticari lisans için beni destekle der. Desteklediğin sürece satabilirsin.
Yani bu ürünü üretebilirim ama satamam mı?

Siz ne öneriyorsunuz 3D yazıcı ile ürün üretip satmak e ticarete girmek istiyorum ama Patreon'da beni destekle diyor çok büyük sermaye risk ve süre istiyor ne yapmalıyız.

Özel bişeyler yapmadıkça başarılı olamazsınız bu üretim işinde. Bugüne kadarda bu telif işinden sıkıntı yaşayan duymadım. 3D yazıcı Türkiye YouTube kanalı bu konuyu ele almıştı.

3 boyutlu yazıcı kullanan kişiler bu tarz ürünleri çok rahat üretebiliyor. Çizim biliyorsan veya öğrenebilir isen bu sana + katar. Ürünü ondan habersiz satabilirsin ama satış yapabilmen içinde reklam gerekiyor onu da Instagram'dan yapsan görme olasılığı olabilir. Ama önüme düşen videolar da ve reklamlar da gördüğüm üzere sorun yaşayan olmadı ama bu olmayacağı anlamına da gelmiyor. Bir de ürün satmak için iyi araştırma yapmak gerekiyor hem maliyet düşük olsun hem de kar bıraksın. Malum reklam, elektrik, filament masrafları, kargo fiyatı, yok ürün bozuk çıktı yok yazıcı bozuldu derken maliyet artabiliyor. Ya bir şey olmaz deyip basacaksın ya da tasarımını kendin yapacaksın. Kendin tasarım yaparsan ve bunları iyi tanıtır isen firmalar da sana gelir istediğini ürettirebilir.

Bir de bu işi çok fazla yapan var ve aynı ürünler üretiliyor gördüğüm kadarı ile. Fiyat olarak onlardan ucuz tutmak gerekiyor hem de dediğim gibi iyi reklam gerekiyor.

Baskı için bulduğun ürünlerin tasarımcıları eğer ticaret lisansı satıyor ise bunu Patreon üzerinden yapıyor. Her tasarımcının belirlediği fiyat farklı ve her ay desteklemen gerekiyor. Desteklemez isen yine satışına izin vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…