3D Çizim için 4000 TL sistem tavsiyesi

piplup

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar PS Corel üzerinden çizim yapan birisiyim ama ofisteki bilgisayarı kullanıyorum yeni bir iş için daha fazla çalışmam gerek ve eve yeni bir alacağım Zbrush gibi 3D programlar kullanmam gerek bu yüzden grafik agırlıklı ama bana durmadan yeni bir parça gerektirmeyecek PC lazım. Az çok ben araştırdım ve bir liste oluşturdum.

Monitör dahil 4.000 lira kadar bir bütcem var eksik ve ya bu daha iyi olur dediginiz bir öneriniz varsa yardım ederseniz sevinirim. Bazı parçaları halen belirleyemedim.

• İşlemci - i5 6600
  • Anakart -Asuz Z170
  • Ekran kartı - GTX 970
  • RAM - Hyper X Fury 8GB 2666Mhz
  • Kasa- Zalman R1 600 W power
  • Hardisk - WD 1 TB Cavior Blue 7200rpm

Arkadaşlar bir de böyle bir sisteme sıvı soğutma almalı mıyım yardımcı olursanız sevinirim.

Ara Toplam2.258,83 TL
Toplam KDV406,59 TL
Sepet Toplam Fiyatı2.665,42 TL
[TBODY] [/TBODY]

MSI GTX1060 GAMING X 6G GDDR5 192Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Ben bu şekilde bir sistem tavsiye ederim. Sinerji stoklarında GTX1060 serisi bir ekran kartı bulunmadığı için Vatan Bilgisayar'dan ekran kartını ekledim. Belki başka bi siteden daha uygun fiyata aynı ekran kartını bulabilirsiniz.

Sistemde sizin düşündüğünüze göre değişen şeylere gelirsek:
1. Anakartı Z170 yerine B150 bir anakart seçimi yaptım. Seçtiğiniz işlemci sonunda "K" ibaresi bulunmadığı için OC'ye uygun değil. Durum böyleyken OC imkanı için tercih edilen Z serisi bir anakart tercih etmek de gereksiz. Daha uygun fiyata B serisi bir anakart tercih etmek daha akıllıca olacaktır.

2. RAM seçiminde daha düşük MHz değerine sahip bir bellek tercih ettim. Çünkü B serisi anakartın desteklediği bellek frekansı bu. Daha yüksek frekanslı bir bellek seçip daha yüksek para ödemek mantıklı değil.

3. Güç kaynağını ayrı seçtim. Aslında Sinerji'de güç kaynağı dahil olan Zalman R1 kasa olmadığı için bu tercihi yaptım; ancak bu sayede 80+ sertifikalı bir güç kaynağına sahip olacaksınız.

4. Monitör olarak oyuncu olmadığınız için düşük tepkime süresi ya da yüksek tazeleme oranına sahip olmanız gerekmiyor. Çizim için öncelik mümkün olduğunda büyük olması ekranın. Bu yüzden 24 inch bir monitör seçtim.

5. Ekran kartı olarak GTX970 yerine yeni nesil Pascal mimarili bir ekran kartı seçtim. Hem daha güncel hem de daha performanslı.

Şimdi vatandan topladığım 4623,9 Lira oluyor. Ancak parçaları ayrı ayrı alırsan daha ucuza gelecektir. Kasayı kendin seç diye seçmedim. :D
Sinerjide GTX 1060 yoktu. :D
Bir fikir olsun diye bu sitelerden topladım illa buradan alacak değilsin. :D :D

Dosya Ekleri

• 1.JPG
    1.JPG
    76,1 KB · Görüntüleme: 122
  • 2.JPG
    2.JPG
    87,1 KB · Görüntüleme: 128
  • 3.JPG
    3.JPG
    73,8 KB · Görüntüleme: 121
Ara Toplam2.258,83 TL
Toplam KDV406,59 TL
Sepet Toplam Fiyatı2.665,42 TL
[TBODY] [/TBODY]
MSI GTX1060 GAMING X 6G GDDR5 192Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Ben bu şekilde bir sistem tavsiye ederim. Sinerji stoklarında GTX1060 serisi bir ekran kartı bulunmadığı için Vatan Bilgisayar'dan ekran kartını ekledim. Belki başka bi siteden daha uygun fiyata aynı ekran kartını bulabilirsiniz.

Sistemde sizin düşündüğünüze göre değişen şeylere gelirsek:
1. Anakartı Z170 yerine B150 bir anakart seçimi yaptım. Seçtiğiniz işlemci sonunda "K" ibaresi bulunmadığı için OC'ye uygun değil. Durum böyleyken OC imkanı için tercih edilen Z serisi bir anakart tercih etmek de gereksiz. Daha uygun fiyata B serisi bir anakart tercih etmek daha akıllıca olacaktır.

2. RAM seçiminde daha düşük MHz değerine sahip bir bellek tercih ettim. Çünkü B serisi anakartın desteklediği bellek frekansı bu. Daha yüksek frekanslı bir bellek seçip daha yüksek para ödemek mantıklı değil.

3. Güç kaynağını ayrı seçtim. Aslında Sinerji'de güç kaynağı dahil olan Zalman R1 kasa olmadığı için bu tercihi yaptım; ancak bu sayede 80+ sertifikalı bir güç kaynağına sahip olacaksınız.

4. Monitör olarak oyuncu olmadığınız için düşük tepkime süresi ya da yüksek tazeleme oranına sahip olmanız gerekmiyor. Çizim için öncelik mümkün olduğunda büyük olması ekranın. Bu yüzden 24 inch bir monitör seçtim.

5. Ekran kartı olarak GTX970 yerine yeni nesil Pascal mimarili bir ekran kartı seçtim. Hem daha güncel hem de daha performanslı.

sagol bro çok yardımı oldu verdigin listenin ama ben vatandan alıcagım gibi duruyor internet sitelerinde o kadar büyük mevlalarla ürün almayı ben doğru bulmuyorum şahsi fikrim. Biraz daha pahalıya geliyor ama bakıcagım Arkadaşlar ilk yazı da da belirttim 3D İçin 970 mi 1060 bilen arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim. Ofiste iMac kullanıyorum onlarında fiyatları 4000 liradan fazla.

G T X 1060 veya R X 480 alabilirsin güncel katlar eski teknoloji alma ileriye dönük al
bide alabilirsen 16 g b rem al render süresi kısalır

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı