Sizden başka fikir belirten olmadığı için ortaya karışık yaptım, mantığıma da Philips uyduğu için hafta sonu satın aldım. Hatta elime ulaştı birazdan kurulumunu yapacağım. Daha önce monitörü kullanmış adamın ağzından bile cımbızla laf alıyoruz, bilgi paylaşımı parayla değil, niye ketum davranılıyor anlamıyorum. Bu süreçte bilgilerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim tekrardan.
Önümüzdeki sene içerisinde çok daha profesyonel bir monitör alacağım, dolayısıyla bu kadar araştırmama gerek kalmayacak. Bütçe +10.000'lere çıkıyor tabii 
Ayrıca genel bilgi olması açısından, bu 3D lut olayını yabancı bir monitör inceleme (artık genel ismi neyse) sitesinin yazarına sordum Discord'dan ulaşıp. Adamın VP'nin bu serisiyle alakalı hiçbir fikri yok, sadece gereksiz riskler alma dedi bana. Ayrıca bir satır bir şeyler yazdı, Türkçe'ye çevirip paylaşıyorum.
"Monitör endüstrisindeki 3D luts, belirli renkleri düzgün bir şekilde görüntülemek için çok hassas, sözde 3D lutlar oluşturmaya izin veren bir teknoloji olarak kullanılır. Normalde yazılım kalibrasyonu yaparken, GPU'muza belirli renkleri gerçek renkleri monitörlerde göstermek için nasıl aktaracağını söyleyen "1D lut" adı verilen basit 3x3 matrislerini yapıyoruz.
Tasarım forumlarında bu teknolojiyi bir festival edasında kutlayan insanlar (3D lut veya 1D lut için yapacakları harcama bütçelerine uygunsa ve bu teknolojinin ne işe yaradığını tam olarak bilmiyorlarsa) 0, 3 Delta'e 2000 ortalamasının altına ulaşmak için 1D lut ile monitörleri kolayca kalibre edebilirim ve bu benim işime çok yarar ve mutlu olurum diye düşünüyorlar. (Cahil insanlar)
Eğer tasarımdan kazandığınız aylık kazancınız çok yüksek değilse, "gerçekten" 3D Lut'a ihtiyacınız yoktur, fakat monitörün donanım kalibrasyonu varsa, o zaman sahip olunması gereken bir teknoloji olarak düşünüyorum. (Tabi daha yüksek modelleri için)
Çünkü teknik olarak konuşursak; belirli renkleri çıkarmak için bir monitörü kalibre ediyorsunuz. Yazılım kalibrasyonu ile GPU çıktınızı kalibre ediyorsunuz ama ViewSonic'in 3D lut'larıyla ve donanım kalibrasyonlarıyla ilgili ne demek istediğini gerçekten anlayamıyorum.
Çünkü: "Donanım kalibrasyonu, monitörü fotoğrafçılık, grafik tasarım, içerik oluşturma ve diğer renk açısından kritik uygulamalar için hızlı ve kolay bir şekilde kalibre etmenize olanak tanıyan, isteğe bağlı satılan ViewSonic colorbration kit ile de mevcuttur." (Burada firmayı eleştiriyor.)
Bu kelimenin tam anlamıyla xrite I1 display Pro'yu işaret ediyor ve büyük olasılıkla kendi yazılımlarına yönlendiriyor demek. Bu nedenle, donanım kalibrasyonu kullanmak istiyorsanız, ne olursa olsun bu ürünü satın almalısınız. Ve size şunu söylemeliyim - doğru renk ekranı istiyorsanız, bana göre iyi bir renk ölçer ile başlamalısınız, üst düzey monitörle değil.
Bu bağlamda Viewonic'in xrite I1 disply Pro gibi kalibrasyon cihazlarını yazılımla kilitlemediğini ve 3D lut'larını bu aptal kitlerine tescil etmediğini umuyorum.
Genel olarak 3D lut harika ve F olarak karmaşık, 3D lut en üst düzey grafik monitörler için endüstri standardı [Ör. 1500 $ ve daha fazlası].Ancak 3D lut çoğu zaman donanım kalibrasyonu ile bağlantılıdır ve bu donanım kalibrasyonu işin en önemli kısmı.
Gelişmiş donanım kalibreli monitörünü kullanarak 3D llut olmadan bile harika kalibrasyon elde edebilirsin. (1D lut olan ancak en üst düzey eizo donanım kalibrasyonuna sahip olan eizo CG2420 gibi) kısacası evet, 3D lut tamamen en üst düzey bir şey ama ben halen ViewSonic'in bunu pazarlama amaçlı yaptığını düşünüyorum. Almak istiyorsanız daha yüksek modellerine bakın ve bütçenizi yükseltin"