3D Max - Ölçülendirme Sorunu

grafikibrahim24

Decapat
Örnek olarak şu an seçili olan pembe şekil. Bunu ölçülendirip seçimi bıraktıktan sonra, tekrar bu nesneyi seçtiğimde sağ tarafta gördüğünüz gibi ölçü değerleri 0,0 yazıyor ve değiştiremiyorum. Bunu nasıl düzeltebilirim?
(Yüzdelik olarak değiştirmek istemiyorum, ölçüler ile değiştirmeliyim.)

369139

Dosya Ekleri

• 1550008966668.png
    1550008966668.png
    228,6 KB · Görüntüleme: 73
  • 1550009012411.png
    1550009012411.png
    57,3 KB · Görüntüleme: 90
  • 1550009288484.png
    1550009288484.png
    50,9 KB · Görüntüleme: 73
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben 3D Max hiç kullanmadım ama C4D programından yola çıkarak öneride bulunabilirim. Siz standart hazır obje seçmişsiniz ve bunu editlenebilir objeye dönüştürmeniz lazım.

Ben daha önce okulda kullanmıştım programı. Tam emin değilim ama ölçüler değiştiriliyor diye hatırlıyorum, acaba bir ayarlama falan mı yapmam gerekiyor diye merak ettim neden böyle.. :/

Bu açtığın konuda ben de aynı sorunları yaşamıştım ama C4D'de bu sorun için üç yöntem vardı; ilk yöntem boyutlandıracağın objeyi bir grup içine alıp grubun parametrelerini değiştir, bunu uygularken obje ile grubun aynı x, y, z coordinatelarında olmasına dikkat et. İkinci yöntem poligon çoklayıcı ve düzenleyicilerinden birini objeye uygulayıp editlenebilir objeye dönüştürmek. Üçüncü yöntem ise programın kendi standart objesiyse objeyi direk editlenebilir objeye dönüştürmek. Benim aklıma gelen çözümler bunlar, olmazsa akşam size programdan ekran görüntüleri atarım.

Tekrar objeye tıkla ve "create" menüsünün yanındaki "modify" paneline gel objenin ölçüleri orada yazıyor.
Not: "Create" menüsü obje seçeneklerinin bulunduğu menüdür.

Ekleme: 3dsmax ölçü birimlerini Costumize/Unit Setup seçeneğini kullanarak metrik sistemi size nasıl uyuyorsa değiştirebilirsin.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    11,3 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı