3D model satarak para kazanmak mümkün mü?

Daha fazla  
Arkadaşlar Blender'dan model yapıyorum. Cgtrader kullanıyorum. Ama yaptığım modelleri bir türlü satamıyorum. Ne türlü modeller yapmam lazım? Bu işin püf noktaları nedir? Tecrübelerinizi aktarır mısınız?

Hocam bionluk' a göz atabilirsiniz

Modelleri texture'la hatta rigg'lersen de çok iyi olur. İlk birkaç satıştan sonra satış sayısı bir anda artıyor. Bu süreç herkeste farklı bir süre alıyor mesela bende 3-4 ay almıştı.

Kardeşim 2 yıldır bizzat bu işten dolar olarak para kazanıyor. Yurtdışında millet bu tarz işleri harçlığını çıkartmak için yapıyorken bizde dolar yüksek olduğundan o parayla aile geçindirebiliyorsun

Modelleri texture'la hatta rigg'lersen de çok iyi olur. İlk birkaç satıştan sonra satış sayısı bir anda artıyor. Bu süreç herkeste farklı bir süre alıyor mesela bende 3-4 ay almıştı.

Hocam bu modelleme texture vs yıllardır bilgim var ama rigleme konusunda amatörüm. Bunu ücretsiz bir şekilde nasıl halledebilirim? Kendimi daha profesyonel bir yere getirmek için ne tavsiye edersiniz?

Hocam sakıncası yoksa ne kadar kazandınız söyleyebilir misiniz? Örnek bir sayfanız varsa link bırakabilir misiniz merak ettim.

Hocam sakıncası yoksa ne kadar kazandınız söyleyebilir misiniz? Örnek bir sayfanız varsa link bırakabilir misiniz merak ettim.

Arkadaşımda 3D model yapıp satıyor. Dolap veya sahibinden de satabilirsin. Bilindik modelleri yap. Örnek olarak kratos, Arthur Morgan veya wticherdan Geralt gibi. Ayrıca linkini attığım gibi değişik modelleride satabilirsin.

Üstadım bu işle kardeşim uğraşıyor. Benim render, animasyon çizim vb konularla ilgili hiçbir bilgim yok. Ancak kardeşim bu işi keşfettiğinde üniversite okumayı yarıda bıraktı. Şu an 24 yaşında. Kazandığı para ile geçen sene rtx 4090, i9 13900k'lı sistem dizdi. Hatırladığıma göre kazandığı para sürekli değişiyordu. İşte bazen aylık 700 dolar bazen 1000 bazen 2000 dolar gibi. Yine de işin komik tarafı onun da bilgisayarın geri kalanı ile ilgili bir bilgisi olmaması mesela oynadığı oyunda hata falan aldığında hep bana sorar Ancak blender, 3d model işine bulaşmadan önce internetten bu konularla ilgili çok sayıda kitap alıp odasına saatlerce kapanarak hepsini yalayıp yuttuğunu hatırlıyorum.

Aslında Rigging o kadar da önemli değil ama yaparsan değerinin bir tıkta olsa artacağını düşünüyorum. Blender'da hiç rigging yapmadığım için net bir kaynak öneremeyeceğim ama araştırırsan güzel şeyler çıkacağına eminim. Bu işi yapanlar genellikle aylık ortalama 1000 dolar kazanıyor. Tabii bu yaptığın modelin o sırada olan popülerliği, texture kalitesi, topology'si ve biraz da şans faktörüyle değişebiliyor. Yani aralık 500-2000 arası denilebilir. Bir de bu işi çok büyük ölçeklere döken insanlar var. Büyük bir ekiple seri üretim model üretip satıyorlar onların kazancının bir sınırı yok. Kısacası para var bu işte.

Olabilir ama serbestte zaten çok fazla model var. İyi modeller yapman şart bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…