3D modelleme programı önerisi

Bu sene mühendislik öğrencisiyim. Modelleme programı önerisi bekliyorum bu konuda hiçbir fikrim yok. 3D yazıcıyı da ilerleyen zamanlarda alıp kendi çapımda basmak istiyorum. Sistemim iyi.
Mühendislik olarak ilerleyeceğin için B/A Surface ilerleyebilirsin, SolidWorks, Catia, Fusion 360.

Hepsi 3b yazıcı ile çalışır.

Diğerleri de - ancak sen mühendislik üzerinden ilerileyeceğin için, mesleki açıdan iş bulmanı kolaylaştıracak olan şeyler hesaplanabilir çizimler yapan CAD/CAM programlarıdır.

Mühendislik olarak ilerleyeceğin için B/A Surface ilerleyebilirsin, SolidWorks, Catia, Fusion 360.

Hepsi 3b yazıcı ile çalışır.

Diğerleri de - ancak sen mühendislik üzerinden ilerileyeceğin için, mesleki açıdan iş bulmanı kolaylaştıracak olan şeyler hesaplanabilir çizimler yapan CAD/CAM programlarıdır.
Bu 3'ünden hangisiyle başlamam bir nebze daha rahat olur? Başlangıç için bıktıracak bir şey istemiyorum pek😀. Fusion 360'la mı başlayayım?

Blender ile başlayabilirsin modelleme işine. Yeni başlayacağın için (ben öyle anladım, yanlış anladıysam eğer affola). 3D baskı desteği vardı diye hatırlıyorum. Hızlıca araştırıp yorumu düzenlerim bunun için.
Düzenleme: 3D baskı desteği varmış.

Kaynak:
Kod:
Blender already supports 3D printing modeling and file-formats since 2002. With the latest Blender version (2.67) this now is even more accessible and powerful with the new 3D Printing Toolbox and real-time Mesh Analysis features.

Bu sene mühendislik öğrencisiyim. Modelleme programı önerisi bekliyorum bu konuda hiçbir fikrim yok. 3D yazıcıyı da ilerleyen zamanlarda alıp kendi çapımda basmak istiyorum. Sistemim iyi.
Solidworks, Blender biraz eski ama Catia olabilir.

Ülkede;
Solidworks = küçük ev aletleri ağırlıklı
CATIA = otomobil parçaları ağırlıklı
Fusion 360 = henüz çok piyasa kapamadı ama küçük ev aletleri ve beyaz eşyalara kayacaktır.

Ben şahsen CATIA'dan başlayıp üstüne Almanca'mı geliştirip adios tschüss der kaçarım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı