3D ödeme çalışmıyor

Makaleler
1
Daha fazla  
Bazı sitelerden sipariş verdiğimde karttan direkt çekim yapıyor ve ne bir mesaj ne bir SMS var. Niye direk çekiyor ki 3D kullanmak istiyorum kısmı var tıklıyorsun tak direk çekmiş. Haberimiz olmadan gereksiz şeylerde alınabilir aşırı derecede yüksek güvenlik açığı. Hepsiburada ve Trendyol'da sana sormadan kartını favorilere ekliyor silmen gerekiyor. Sorum şu neden 3D kullan dediğimde direk karttan çekiyor artı bana sormadan neden kartımı kaydediyor?

Kartını o kaydetmiyor sen kaydediyorsun. Alışveriş yaparken kaydettiğin kartı tek kart olduğu için otomatik çekiyor ve emin ol kimsenin başına isteği dışında bir olay gelmemiştir 3D yokluğundan. Ayrıca bu bir güvenlik açığı değil. 3D olan sitelerden alışveriş yapabilirsin bu da senin tercihin.

Al işte ayrı ayrı oku iki olay var. 1. 3D çoğu sitede kullanılsın demene (işaretlemene) rağmen hemen ödemeniz alındı yazıyor. (Düzenleme: Kart kayıtlı değil, sitede ise trenyol ile kitapseç)
2. Trendyol ve hepsiburada sana sormadan kartını kaydediyor. Bir ara hepsiburadaya sert çıktım onu artık yapmıyorlar trendyolda her alışveriş sonrası silmek zorunda kalıyorum.

Hepsiburada'ya sert çıktın diye mi yapmıyorlar?

Hepsiburada'ya sert çıktın diye mi yapmıyorlar?
Evet biraz fazla baskı yapmam gerekti (wh ve müşteri hizmetleri üzerinden sürekli aynı konu hakkında baskı yapınca) kart kayıt olmuyor ara sıra oluncada aynı. Trendyolda hep aynı ne yapsanda biz kartı kaydedeceğiz diyor

Uzatmaya gerek yok ortada bir sözleşme var ve kabul ediyorsun.

Trendyol'da buna denk geldim ama çok önemsemiyorum. Sanal kart diye bir nimet varken onu kullanmak daha mantıklı geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…