3D Oyun Geliştirme İçin Hangi Program Kullanılmalı?

Daha fazla  
1, 2 senedir Unity üzerinden 2D oyunlar geliştiriyorum. Fakat bir dur demek lazım yani oyun yapmak sadece 2D platformdan oluşmuyor. 3D ile bu sıralar biraz içli dışlı olmaya çalışıyorum çok az bilgim var. Sorum şu, 3D için hangi program daha rahat olur? Unity'nin kullandığı yazılım C# dili ve bu dil ile 2D oyun yapmakta bile zorlanıyorken 3D yapmalı mıyım? Hazır alışmışken Unity'den mi devam etmeliyim yoksa Unreal, GameMaker vb. programlara geçiş yapmak matıklı mıdır?

Unity ile zaten 3D yapmanda bir engel yok eğer zorlanıyorsan dili daha iyi kavramaya çalışabilirsin internetten video vs bir sürü kaynak var.

Unity hali hazırda alışkın olduğunuz bir motor. Böyle devam etmenizi öneririm. İleride kendinizi geliştirdiğiniz zaman Unreal Engine geçişi yapılabilir. 3D oyunlarda Unreal Engine gerçekten çok profesyonel iş çıkartıyor çünkü. Bunun dışında GameMaker 2D oyunlar için çok uygun bir motor olsa da 3D oyunlar için yapılmamış bir motor. Tavsiye etmem. Alternatif olarak Godot Engine var ama zaten hali hazırda Unity kullandığınız ve en azından temeliniz olduğu için Godot gereksiz olur diye düşünüyorum. Zaten Unity gerek kullanım gerekse topluluk yönünden daha iyi bir platform. Kısacası şuan için Unity gayet yeterlidir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı