Merhabalar. Biliyorsunuz bir insan oyun yapacak ise önce ilk yapacağı oyunun çok abartılı bir oyun olmaması lazım. Hayalinin GTA 5 olmaması lazım. Ve ben de oyun yapmaya girişirken (6 yıl önce) bunu bilerek girdim ve bir sürü 2D oyun yaptım ve bir sürü program kullandım. Bu programlar Game maker Studio, RPG maker mv, RPG maker VX, construck 2 ve stencyl en sonunda oyun yapma konusunda kendimi hazır hissediyorum ve ilk defa 3D bir oyun yapmak istiyorum. Hikayesi hazır bitirmesi ortalama 5-10 saat kadar olan (kişiden kişiye değişir) bir souls like oyunu yapmak istiyorum, grafikler çok fazla iyi olması pek önemli değil ama Dark Souls 1 ile 2 arasında bir grafik yapacağım. İlk başta bu oyunu yapmak için aklımda Unity vardı ama insanlar hep Unreal Engine ile o tarz oyunlar daha iyi yapılır dediler. Sizce hangi programı kullanmalıyım ve şu anda kurslara para verecek gücüm yok. Unreal Engine ya da Unity hangisi ve nereden öğrenmeliyim? Unreal Engine ile oyun yaparken Blueprint kullanmayı düşünüyorum.
Tabii ki Unreal Engine. Gerek optimizasyon olsun, gerek grafikler olsun çok başarılı bulduğum bi' motordur. Öğrenmek için Udemy kullanabilirsiniz, sanırım ücretsiz kursları vardı.
Unreal Engine eğitim almadan karışık gelebiliyor. Ama kendi kendi öğrenme ihtimalin de var. Unity ise daha basit bir kullanımı var ama Blueprint gibi görsel kodlama yapamıyorsun.
Udemy, 213.000 kurstan daha fazlasının ve 57 milyon üzerinde öğrencinin yer aldığı online eğitim ve öğretim platformudur. Programlama, pazarlama, veri bilimi ve daha fazlası hakkında eğitim alabilirsiniz.
Udemy, 213.000 kurstan daha fazlasının ve 57 milyon üzerinde öğrencinin yer aldığı online eğitim ve öğretim platformudur. Programlama, pazarlama, veri bilimi ve daha fazlası hakkında eğitim alabilirsiniz.