3D printer önerisi

Makaleler
9
Yer
Gaziantep
Daha fazla  
Merhaba, en ufak bir plastik parça bile lazım olduğunda 100-150TL fiyat çeken arkadaşlar yüzünden (+ kargo da ödüyorum) 3D printer almak istiyorum. Peşin fiyatına 5-6 taksit olabilecekse 20-22K civarına kadar bakabilirim. Genelde ekran kartı braketi, telefon tutucu, CPU koruma kutusu, M.2 SSD uzatıcı gibi şeyler basmayı düşünüyorum. Çevremde alacak insanlar da var biraz cihazın parasını çıkarmış olurum. Bu tür işlere 20-22K'lık bir cihaz çok mu olur az mı olur onu da bilmiyorum.

Birkaç yerde Bambu Lab A1 önerdiler.

İsteklerime göre neyini nasıl seçeceğim bilmiyorum. Ufak bir parçadan tek seferde adetli şekilde basabileceğim, büyük bir şey basmak istediğimde ah buna cihazın boyu vs yetmedi keşke bir büyüğünü alsaydım dedirtmeyecek, yok yarım kaldı yok tıkandı yok doldu vs demeyeceğim bir şey olsa süper olur. Bir de normali nasıldır bilmiyorum ancak bir baskı alırken aynı odada bir insan uyuyabilir mi? Ses seviyesi eğer mümkünse düşük bir cihaz olması süper olur. Evde bunu koyabileceğim tek yerde kardeşimle birlikte kaldığım oda😅 ses yapacaksa gece baskı alamam 😢

Son olarak bu cihaz 2-3 ay hiç kullanılmasa içinde flament donması vb bir şey olur mu yoksa direkt kullanmaya devam edebilir miyim?

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Flashforge Adventurer 5X öneririm şu an. Dahili olarak kutudan AMS benzeri bir sistemle geliyor ve gayet uygun fiyatı. Eğer kapalı kasa istiyorsanız ELEGOO Centaur'i Carbon öneririm lakin onda AMS yok. İleride gelecek sanırım.
Bambu Lab A1 nasıldır hocam bilginiz var mı?

Merhaba, en ufak bir plastik parça bile lazım olduğunda 100-150TL fiyat çeken arkadaşlar yüzünden (+ kargo da ödüyorum) 3D printer almak istiyorum. Peşin fiyatına 5-6 taksit olabilecekse 20-22K civarına kadar bakabilirim. Genelde ekran kartı braketi, telefon tutucu, CPU koruma kutusu, M.2 SSD uzatıcı gibi şeyler basmayı düşünüyorum. Çevremde alacak insanlar da var biraz cihazın parasını çıkarmış olurum. Bu tür işlere 20-22K'lık bir cihaz çok mu olur az mı olur onu da bilmiyorum.

Birkaç yerde Bambu Lab A1 önerdiler.

İsteklerime göre neyini nasıl seçeceğim bilmiyorum. Ufak bir parçadan tek seferde adetli şekilde basabileceğim, büyük bir şey basmak istediğimde ah buna cihazın boyu vs yetmedi keşke bir büyüğünü alsaydım dedirtmeyecek, yok yarım kaldı yok tıkandı yok doldu vs demeyeceğim bir şey olsa süper olur. Bir de normali nasıldır bilmiyorum ancak bir baskı alırken aynı odada bir insan uyuyabilir mi? Ses seviyesi eğer mümkünse düşük bir cihaz olması süper olur. Evde bunu koyabileceğim tek yerde kardeşimle birlikte kaldığım oda😅 ses yapacaksa gece baskı alamam 😢

Son olarak bu cihaz 2-3 ay hiç kullanılmasa içinde flament donması vb bir şey olur mu yoksa direkt kullanmaya devam edebilir miyim?

Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.
Öncelikle piyasada "yarım kaldı", "tıkanma yaptı", "doldu" gibi hiç sorun çıkarmayan bir yazıcı yoktur. Sadece bu tür olasılıkları azaltan, daha güvenilir modeller vardır. Zamanla nozzle değiştirmeniz gerekebilir, bazı parçalar arızalanabilir ve bu durumda müdahale etmeniz gerekebilir. Bu yüzden yazıcıyı alırken bu bilinçle hareket etmelisin. Zaten YouTube'da veya forumlarda çıkabilecek hemen her sorunla ilgili tonla içerik mevcut.

Bunun dışında, yazıcılar genellikle sesli çalışan cihazlar. Çünkü baskı sırasında modeli soğutmak için fanlar çalışır ve bu ses yapiyor. Yazıcıyı aynı odada bulundurmanız bu nedenle ses açısından zordur (uyuyamazsınız), hem de sağlık açısından önerilmez. (Ben yaklaşık 1 yıl boyunca yazıcımla birlikte yattım ve 1 kere bile rahat uyuduğumu hatırlamıyorum 🥹) Uzun vadede yazıcıdan çıkan kokular rahatsız edici oluyor ve sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. (ben yaşadım ondan biliyorum) Balkonunuz falan varsa oraya koyun.

Ayrıca, Bambu Lab A1 modeli yerine arkadaşın da önerdiği Elegoo centri carbon gibi modelleri tercih etmeniz daha mantıklı olur. hem daha hızlı, hem de kapalı tip olduğu için daha iyi.

Son sorunuza gelirsek: “Filament donar mı?” diye sormuşsunuz. Hayır, filament donmaz. Ancak uzun süre nem olan bir ortamda kalırsa nem kapabilir. Bu da baskı kalitesini ciddi şekilde etkiler. Eğer yazıcıyı 2-3 ay gibi bir süre kullanmayacaksanız, filamentleri nemsiz bir ortamda saklamanız gerekir. (örneğin kilitli poşetlerde ve nem alıcılarla birlikte).

Ayrıca en önemli kısım!!! telif hakkı.

Öyle kafanıza göre model indirip kullanıp satamazsınız. Eğer kullanacağınız model telif hakkı bulunan bir modelse ve siz izinsiz şekilde kullanırsanız ve bunu biri fark edip modelin sahibine bildirirse, yasal sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle kullandığınız modelin ticari kullanım izni olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Yoksa başınız gerçekten çok yanar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konudan bağımsız olarak eğer figür basmayı düşünürseniz sla yazıcı almanız gerek. Sla yazıcı nedir derseniz aşağıdaki rehberimden okuyabilirsiniz.

Son düzenleme:
Öncelikle piyasada "yarım kaldı", "tıkanma yaptı", "doldu" gibi hiç sorun çıkarmayan bir yazıcı yoktur. Sadece bu tür olasılıkları azaltan, daha güvenilir modeller vardır. Zamanla nozzle değiştirmeniz gerekebilir, bazı parçalar arızalanabilir ve bu durumda müdahale etmeniz gerekebilir. Bu yüzden yazıcıyı alırken bu bilinçle hareket etmelisiniz. Zaten YouTube'da veya forumlarda çıkabilecek hemen her sorunla ilgili tonla içerik mevcut.

Bunun dışında, yazıcılar genellikle sesli çalışan cihazlardır. Çünkü baskı sırasında modeli soğutmak için fanlar çalışır ve bu ses yapar. Yazıcıyı aynı odada bulundurmanız bu nedenle ses açısından zordur (uyuyamazsınız), hem de sağlık açısından önerilmez. (Ben yaklaşık 1 yıl boyunca yazıcımla birlikte yattım ve 1 kere bile rahat uyuduğumu hatırlamıyorum 🥹) Uzun vadede yazıcıdan çıkan kokular rahatsız edici oluyor ve sağlığınızı olumsuz etkileyebilir. (ben yaşadım ondan biliyorum) Balkonunuz falan varsa oraya koyun.

Ayrıca, Bambu Lab A1 modeli yerine arkadaşın da önerdiği Elegoo centri carbon gibi modelleri tercih etmeniz daha mantıklı olur. Hem daha ucuz, hem daha hızlı, hem de kapalı tip olduğu için daha iyi.

Son sorunuza gelirsek: “Filament donar mı?” diye sormuşsunuz. Hayır, filament donmaz. Ancak uzun süre nem olan bir ortamda kalırsa nem kapabilir. Bu da baskı kalitesini ciddi şekilde etkiler. Eğer yazıcıyı 2-3 ay gibi bir süre kullanmayacaksanız, filamentleri nemsiz bir ortamda saklamanız gerekir. (örneğin kilitli poşetlerde ve nem alıcılarla birlikte).

Ayrıca en önemli kısım!!! telif hakkı.

Öyle kafanıza göre model indirip kullanıp satamazsınız. Eğer kullanacağınız modelin telif hakkı bulunan bir modelse ve siz izinsiz şekilde kullanırsanız ve bunu biri fark edip modelin sahibine bildirirse, yasal sorun yaşayabilirsiniz. Bu nedenle kullandığınız modelin ticari kullanım izni olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Yoksa başınız gerçekten çok yanar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Konudan bağımsız olarak eğer figür basmayı düşünürseniz sla yazıcı almanız gerek. Sla yazıcı nedir derseniz aşağıdaki rehberimden okuyabilirsiniz.

Öncelikle teşekkür ederim. Normal tonerli yazıcı bile illa tıkanma yapıyor, hiç yapmamasını beklemiyorum ancak sizin de dediğiniz gibi olabildiğince az sorun çıkaracak modellere bakınıyorum.

Nemli bir ortam yok, biraz tozlu sadece. O da sorun oluyorsa çok uzun süreli durumlarda kutusuna koyar kaldırırım. Üniversite okuyorum yazın bol bol kullanacağım ancak kışın 1-2 ayda 1 hafta anca kullanırım o yüzden sordum.

Telif kısmına gelince, satıştan kastım öyle alelade önüme gelen şeylerden ziyade belirttiğim örnekteki gibi belli başlı şeyleri basmak. Her yerde tonla olan bi CPU kutusunun da telifi yoktur diye düşünüyorum varsa da 3D çizimini biraz uğraşır dener kendim çizerim.

Bastığım şeyin öyle pürüzsüz olmasını isteyeceğim bir durumum yok, şuan için figür vs. düşünmüyorum ancak kafamda bazı istediğim parçalar biraz ufak maalesef. Örneğin görseldeki m2 ssd plastik vidasını FDM yazıcı ile basabilir miyim? Bu basılıyorsa FDM her işimi görür 🙏🏻

Son olarak bütçeyi biraz daha düşürsem, amatör ve abartılmamış işlerde işimi görecek bir model öneriniz olur mu size zahmet
images.jpeg

Öncelikle teşekkür ederim. Normal tonerli yazıcı bile illa tıkanma yapıyor, hiç yapmamasını beklemiyorum ancak sizin de dediğiniz gibi olabildiğince az sorun çıkaracak modellere bakınıyorum.

Nemli bir ortam yok, biraz tozlu sadece. O da sorun oluyorsa çok uzun süreli durumlarda kutusuna koyar kaldırırım. Üniversite okuyorum yazın bol bol kullanacağım ancak kışın 1-2 ayda 1 hafta anca kullanırım o yüzden sordum.

Telif kısmına gelince, satıştan kastım öyle alelade önüme gelen şeylerden ziyade belirttiğim örnekteki gibi belli başlı şeyleri basmak. Her yerde tonla olan bi CPU kutusunun da telifi yoktur diye düşünüyorum varsa da 3D çizimini biraz uğraşır dener kendim çizerim.

Bastığım şeyin öyle pürüzsüz olmasını isteyeceğim bir durumum yok, şuan için figür vs. düşünmüyorum ancak kafamda bazı istediğim parçalar biraz ufak maalesef. Örneğin görseldeki m2 ssd plastik vidasını FDM yazıcı ile basabilir miyim? Bu basılıyorsa FDM her işimi görür 🙏🏻

Son olarak bütçeyi biraz daha düşürsem, amatör ve abartılmamış işlerde işimi görecek bir model öneriniz olur mu size zahmet
Eki Görüntüle 2513549
Tozlu olması çok büyük sorun çıkarmaz ama yine de tozlanması iyi olmaz. Bunun dışında herhangi bir şeyin telifi olabilir(ona bakmanız gerek)ama satma gibi bir niyetiniz yoksa telif sıkıntı olmaz. Bütçeyi düşürmek isterseniz Elegoo Neptune 4 Pro modeline de bakabilirsiniz. Son olarak, fotoğraftaki parçayı büyük ihtimalle sorunsuz basarsınız. Eğer basamazsanız, nozzle çapını 0.2 mm yaparak %90 ihtimalle sorunsuz şekilde basabilirsiniz.

Telif kısmına gelince, satıştan kastım öyle alelade önüme gelen şeylerden ziyade belirttiğim örnekteki gibi belli başlı şeyleri basmak. Her yerde tonla olan bir CPU kutusunun da telifi yoktur diye düşünüyorum varsa da 3D çizimini biraz uğraşır dener kendim çizerim.

Bastığım şeyin öyle pürüzsüz olmasını isteyeceğim bir durumum yok, şu an için figür vs. düşünmüyorum ancak kafamda bazı istediğim parçalar biraz ufak maalesef. Örneğin görseldeki M.2 SSD plastik vidasını FDM yazıcı ile basabilir miyim? Bu basılıyorsa FDM her işimi görür 🙏🏻

Son olarak bütçeyi biraz daha düşürsem, amatör ve abartılmamış işlerde işimi görecek bir model öneriniz olur mu size zahmet.
Eki Görüntüle 2513549

Bambu Lab A1 kullanıyorum. Aynı oda da yatıyorum ses sorunu yaşamadım. Bambu cihazları güzeldir tavsiye edebilirim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı