3D Render için IPS Monitör alındığında kalibrasyon yapmak gerekli mi?

Makaleler
1
Daha fazla  
Monitör
kalibrasyon
Selamlar herkese! HDR 600, >%95 DCI-P3 özellikli Asus ROG serisinden veya ProArt serisinden 2K 144 Hz bir monitör alıp laptoptan USB-C Display Port ile laptopa bağlayacağım.

Ayrıntılı render ve içerik üretimi için Blender, Substance 3D Painter ve Premiere Pro kullanıyorum. Muhtemelen DCI-P3 ve ACES kullanacağım fakat tabi bunun için bu renk aralıklarını sunabilen bir monitör gerek.

Yaklaşık 1 haftadır araştırıyorum, monitör olayı profesyonel üretim için hakikaten teferruatlı imiş. En azından renk gamut kapsamını ve HDR aralıklarını biraz anlayabildim. Bir de kalibrasyon yapmak gerekiyormuş fakat kalibrasyon için de cihaz alıp kalibre etmek var. ROG ve ProArt serisinden monitörleri sitelerde incelediğimde kalibrasyon testleri raporlu olarak geliyor ürün. Hatta ProArt monitörlerde bir ek parça var tekrar kalibre etmek için.

Yani renk doğruluğundan emin olmak için tekrardan kalibre mi etmek gerekiyor fikri olan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…