3D yazıcı için zımpara önerisi

Lucksky

Decapat
Daha fazla  
Merhaba amatör olarak 3D printer kullanıyorum. Bastığım modellerdeki yüzeyleri pürüzsüzleştirmek için zımpara yapmak istiyorum. Hangi zımparadan almalıyım bunun değerleri vs ne olmalı bilmiyorum. Çok fazla ve çeşitte zımparalar mevcut. PLA için hangisi uygun olur ve doğru zımpara nasıl yapılır bunun hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bauhaus'dan alttaki seti yapıştırırken hata yaptığım parçalarda kurumuş yapıştırıcı parçalarını çıkarıp düz yüzey elde etmek için kullandım. Genelde 80-120 kum bana bu amaçla yeterli oldu. Bu seti almadan önce yaptığım araştırmalarda yüzeyi tamamiyle pürüzsüz hale getirmek için 120 den sonra 240 - 400 - 800 ve yukarısına gidenler olduğunu okumuştum tabi kum arttıkça suyla yapıyorlar. Size tavsiyem bu setle başlayıp daha fazlasına ihtiyaç olursa ekleme yapmak olabilir.

Daha tecrübeli kişilerin ne kullandığını görmeyi ben de isterim.

Bauhaus'dan alttaki seti yapıştırırken hata yaptığım parçalarda kurumuş yapıştırıcı parçalarını çıkarıp düz yüzey elde etmek için kullandım. Genelde 80-120 kum bana bu amaçla yeterli oldu. Bu seti almadan önce yaptığım araştırmalarda yüzeyi tamamiyle pürüzsüz hale getirmek için 120 den sonra 240 - 400 - 800 ve yukarısına gidenler olduğunu okumuştum tabi kum arttıkça suyla yapıyorlar. Size tavsiyem bu setle başlayıp daha fazlasına ihtiyaç olursa ekleme yapmak olabilir.

Daha tecrübeli kişilerin ne kullandığını görmeyi ben de isterim.

Teşekkür ederim

Technopat Haberler

Geri
Yukarı