3D Yazıcı ile satış yapmak için şahıs şirketi gerekli midir?

MuroRado

Hectopat
Makaleler
1
Yer
Ankara / Keçiören
3D yazıcı kullanarak ürettiğim bazı ürünleri satmayı düşünüyorum. Ancak, satış yapabilmek için şahıs şirketi kurmam gerekip gerekmediği konusunda net bir bilgiye ulaşamadım. Bu konuda tecrübeli arkadaşların fikirlerini almak istiyorum.

Araştırmalarıma göre:

• Eğer düzenli olarak ürün satışı yapacaksam, vergi mükellefi olmam gerekiyor.
  • Tek seferlik veya küçük çapta satışlar için genellikle bir sorun olmuyor.
  • E-ticaret platformlarında (Etsy, Trendyol, Amazon vb.) satış yapmak için çoğu zaman vergi levhası zorunlu oluyor.
  • Sosyal medya üzerinden bireysel satış yaparsam belli bir limite kadar sorun yaşanmayabiliyor ama düzenli satış yaparsam inceleme riski var.

Sizce 3D yazıcı ile yapılan satışlar için mutlaka şahıs şirketi açmak gerekiyor mu? Yoksa alternatif yollar var mı? Bu konuda bilgi sahibi olanlar tecrübelerini paylaşırsa çok sevinirim.

NOT : Shopier kullanacağım.

Tahmini Aylık satış oranım max : 100.
Minumum : 10-15.

Son düzenleme:

Shopier kullanacak isen bir şirket gerekmez. Vergisini zaten kendisi kesiyor.

düzenli satış yapıyorsan (senin belirttiğin gibi ayda 10-100 arası) şahıs şirketi açman gerekiyor. Ayrıca müşterilerine fatura kesmebilmek için vergi mükellefi olmalısın diye biliyorum

Belirttiğin rakamları görüceksen mutlaka şahıs şirketi açman gerekli, konu ile ilgili farklı soruların varsa cevaplayabilirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…