Bütçeniz kısıtlıysa FDM yazıcı almanız gerekiyor. FDM ile de 1.2 katman seviyesini kullanarak ince ayrıntıları güzel çıktığı baskılar alabilirsiniz. Biraz kusurlu çıkan yerleri de zırmparalayıp ardından boyarsınız ve güzel bir figür elde edersiniz.
El becerinizi de zamanla kendiniz geliştirebilirsiniz. Yetenekli olmak avantaj sağlasa da zamanla kendini geliştirerek çoğu kişi güzel ürünler çıkarabilir.
Yazıcı olarak 10 Bin TL bütçe için Technopat'ta bir sürü öneri konusu var onlara bakabilirsiniz. Genel olarak Ender 3 V3 SE, S1 Pro, Elegoo Neptune 4 vs önerilir, konulardan bakarsınız.
Filament olarak da ben Porima PLA kullanıyorum. Hem yerli hemde F/P bir firma. Tavsiye ederim. Yılbaşı gibi belli başlı dönemlerde indirimler oluyor. Porima'nın sitesinden istediğiniz filamentleri takip ederek indirimlerden alışveriş yapabilirsiniz.