3D yazıcı önerisi: Elegoo vs Creality vs Bambu Lab

HunTurK

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar daha önce de konu açmıştım orada 2 yazıcı arasında kalmıştım ancak herkes farklı farklı yorumlar yapıyor net bir üründe karar veremiyorum.

Şimdi Elegoo Neptune 4 Pro, Bambu Lab A1 Mini ve Creality Ender 3 V3 SE bu üç yazıcı arasındayım ancak bu fiyat bandında farklı marka yada modeller de var.

Benim 3D yazıcı tecrübem yok, böyle büyük imalat vs yapacak da değilim hobi amaçlı yada böyle ufak tefek kullanışlı ürünler basmayı planlıyorum.

Böyle sorunsuz (illa ki sorun olursa da minimum sorunlu), sıkıntısız, ekstra donanım (filament sensörü vs) ihtiyacı olmayan mümkün olduğunca sessiz bir yazıcı arıyorum. Max bütçe şuan için 10.000 civarı.

Bu özelliklerde bu ürünlerin hangisini önerirsiniz ya da bu fiyat bandında başka marka yada model ne önerirsiniz.

Önerilerinizi de sebepleriyle yazarsanız çok memnun olurum. İlgi alakanıza şimdiden çok teşekkür ederim.

Bende bu 3 ürün arasında kaldım aynı durumdayız yardımcı olabilecek varsa çok iyi olur

Creality SE modeli, özellikle ilk yazıcınız olacaksa, sizin için iyi bir seçenek olabilir.
  1. Kolay söküp takma: Creality yazıcılarında parçaların sökülüp takılması oldukça kolaydır ve yedek parça bulmak genellikle sorun olmaz.
  2. Yatak seviyeleme avantajı: SE modelinde yatak seviyelemesi için yükseltici kullanılıyor. Yatak seviyeleme bozulduğunda, bu yükselticiyi kendiniz üretip yazıcıya ekleyebilirsiniz. Alternatif olarak, uygun fiyatlı silikon yükselticiler satın alarak basitçe vidaları sıkıp gevşeterek yatak seviyelemesini düzeltebilirsiniz.
    • Bambu modellerinde ise raylı sistem kullanılıyor. Bu sistem daha dayanıklı olup sık bozulma eğiliminde değil, ancak bozulduğunda doğrudan değiştirilmesi gerekebilir. Bu durum Bambu'yu bir adım öne çıkarsa da, maliyet açısından SE modeli daha uygun olabilir.
  3. Tecrübe kazanma: Creality yazıcılar genel olarak daha fazla kullanıcı müdahalesi gerektirebilir. Ancak bu, yazıcıyı daha iyi tanımanıza ve tecrübe kazanmanıza yardımcı olur.
Sonuç olarak, eğer yazıcı dünyasında yeniyseniz ve uzun vadede kendiniz çözümler üretebilmek istiyorsanız, Creality SE, esnekliği ve uygun fiyatlı çözüm alternatifleri ile iyi bir başlangıç olabiceğini düşünüyorum.

Detaylı yorumunuz için teşekkürler hocam

Bambu ses olarak diğerleri ile kıyasladığımizda çok sessiz çalışıyor. Hobi amaçlı da kullanacaksanız bambu başlamayi çok kolaylaştırıyor. Yazıcının ekstra detaylarını çok öğrenmenize gerek kalmıyor. Aldığınız gibi nerdeyse hicbisey bilmeden çok fazla şey basabilirsiniz. Bambu studio uygulamasında bambu lab yazıcılarina uygun ve sürekli yeni modellerin de eklediği güzel tasarımlar var. Çoğunu tek tıkla bastırabilirsiniz ek ayar yapmadan.
Ben yazıcıyı alayım,hoşuma giden şeyi bastırıp kullanayım,masamda sergileyim vs diyorsanız A1 mini'yi tavsiye ederim.
Kendim de hobi figür amacıyla aldım ve şu ana kadar çok memnunum.
Bu da örnek bir figür:

Dosya Ekleri

• Screenshot_2024-09-25-19-02-58-029_com.miui.gallery.jpg
    68,1 KB · Görüntüleme: 101

Bende hem hobi amacıyla hem de bazı projelerimde gerekiyor ama bambu lab herhangi bir sorun çıktığında sanırım çözmesi biraz daha zahmetli ve pahalı oluyor siz herhangi bir sorun yaşadınız mı bu vakte kadar

Daha önce sizin konunuzda da yazmıştım alalı 2.5 hafta oldu henüz sorun yaşamadım şu an. Alırken sorun yaşarsam parçası pahalı olur diye bakmak o kadar doğru gelmiyor açıkçası bana. 7/24 saat kullanılacak değilsiniz diye düşünüyorum ve kaliteli bir markada modelde sorun çıkarıp parça değişimine sebep olacak bir durum hemen oluşur mu sanmıyorum.

Bambu lab için uzzy filament iyi midir bilgin var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…