Eki Görüntüle 1961569
Öncelikle şunu söyleyeyim, giriş seviyesi makinelerin çoğu baskı kalitesi olarak iyi. Yukarıdakiler benim pandemi öncesi alıp 2 sene kullandığım Ender 3 V2'den ama herşey printerla bitmiyor, kullanıcının dokunuşları her zaman önemli.
Daha pahalı orta ve üst seviye FDMler daha iyi mi basıyor? Bence baskı kalitesi olarak çok belirgin bir fark yok ama hız, kullanım kolaylığı, farklı malzeme basma yeteneği, otomatik ayarlar vb. artıları oluyor.
Bütçen dahilinde yeni çıkan Ender 3 V3 SE var, yeni giriş seviyesi ama 2 sene öncenin giriş-orta seviyesi ayarında. Ekim'de çıkacak Ender 3 V3 KE var, 279 dolar, fiyatını şişirseler de TR fiyatı senin bütçe aralığına girecektir. Benim Ağustos'da teslim aldığım Elegoo Neptune 4 var, biraz uğraşmak gerek ama bence fiyatına göre gene de çok iyi (ben 7500 civarına almıştım), KE'ye benzer özelliklerde ama kağıt üzerinde 1-2 tık altında. Büyük tabla istemiyorsan Bambu Lab A1 mini var, yanındaki 4 makaralı modülü almazsan o da listene girebilir ama satış fiyatı bizimkilerin insafına kalmış.
Yukaridakilerin hepsi FDM printer, plastik filamentle baskı veren makineler.
İyice ufak(parmak boyutu gibi) model basmak istiyorsan SLA yani reçineli makineleri araştırman gerek, Elegoo'nun bazı Saturn modelleri bütçe aralığına girebilir.