3D yazıcı önerisi

419130

Hectopat
Merhaba. 3D yazıcı almayı düşünüyorum. Daha önceden birkaç ay süreliğine ender3 kullanmıştım sonra sorunlar çıkardığı için vs. kullanamadım. Sonrasında depremde gitti maalesef. 3D hakkında az çok bilgim mevcut. Bana fiyatı 20 civarında ama çok geçmeyecek şekilde parçaları kolay bulunan ve ucuz, kronik sorunları vs. bulunmayan, tıkanma yapmayan, hızlı modeller önerebilirseniz çok sevinirim. K1 gözüme çarptı ama çok fazla tıkanma vs. sorunu yaşayan gördüm. Genel olarak model önerisi verebilirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

@Siyah Martı hocam sana da çok denk geldim forumda. Önerebileceğin model var mıdır? Elegoo önerdiğini gördüm ama o fiyatlara daha iyileri var gibi sanki. Çok bilmiyorum atmış gibi olmayayım da

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben Neptune 4'ü sunduğu hıza göre fiyat performans olarak önermişimdir.
Uğraşırım biraz diyene 8200TL civarına hala öneririm.
Parçalarını Creality'nin çok satan ürünleri gibi kolay bulamazsın tabii. Aliexpress'e yolun düşebilir.

O fiyatlara daha iyisi var diyorsan paylaşırsan konuyu okuyanlara yardımcı olabilir, ben bilmiyorum.

K1 ile sorun yaşayan forumda gördüğüm kadarıyla biraz fazla, 2. nesil ürün sahipleri dahil. Makineden mi kullanıcıdan mı kaynaklı bilemem. İki ürün arasında Ender 3 V3 KE var ama fiyatı bizde şişirilmiş. 10-11000 arası olsaydı belki.

Neptune 4'den daha ucuz ama yavaş olarak Ender 3 V3 SE var, başka eksik yanları da var, nozül ısınma seviyesi vb. Kullanımının kolay olduğu belirtiliyor bir çok yerde.

20000 civarında bir ödeme yapmak istiyorsan CoreXY tip FDM printerlar dışındaki ürünleri eleyebilirsin.

Fiyatlarını şişirilmiş sitelerden görmüşüm hocam. Bugün göz gezdirirken sonrasında denk geldim asıl fiyatlara. Baktığım yerlerde 16 17 civarındaydı o yüzden.

AliExpress'e yönelmekte normalde sorun yok ama hem parçalar için o kadar gümrük vergisi ödemek, en küçük sorunda da 2 3 hafta beklemek istemiyorum açıkçası. Sürekli artıyor gümrük vergileri de.

K1'le çok sorun yaşayan kadar hiç sorunum olmadı diyen de çok gördüm. Çok arada kaldım K1 ile ilgili açıkçası. Neptune 4 Pro'yu listeme ekledim. Onun dışında Creality'in CR serisi ilgimi çekti. Ürünleri 1 2 model dışında çok hız vaat etmiyor ama çift ekstruder gibi güzel özellikleri var. Bilmiyorum açıkçası hocam arada kaldım. Eğer ekleyebileceğin model olursa seve seve senden öneri almak isterim. Piyasada uzun zamandır bulunuyorsun . Onun dışında CR modellerine bir göz gezdirirken çok sevinirim.

Geçen ay K1 fiyatları kampanyalarla o fiyatlara yakın değerlere inmişti, sonrasını takip etmedim.
N4 Pro fiyatlarını da takip etmiyorum, o zamanlarda N4 ile N4 Pro arasındaki makas açılmıştı, ben belirttiğim fiyattan düz N4'ü öneririm. K1'in karşısına konacak bir makine değil tabii ki.

Özellikle model takibi yapmıyorum, takip ettiğim yabancı kanallarda inceleme çıkarsa göz attığım oluyor. Dediğim gibi K1 fiyatlarına yakın değerlerde CoreXY dışındaki makineleri elemen işini kolaylaştırır, zaten bu sene hızlarda artış oldu, geçmiş yılların makineleri seni mutlu edecek hızlarda değildir.

Evet öyle açıkçası. Ender 3'üm vardı. Küçücük birşeyi basmak bile saatler alıyordu. Şuanda da çift extruder konusunda kararsız kaldım. Hareketli parça basımlarında eriyebilen filamentler ile çok kullanışlı olabilir gibi. Ama bu defa da doğal olarak basım hızından biraz feragat etmek gerekiyor. Hocam sizce çok işlevsel olabilir mi eriyen filamentler ile destek atmak? Renkli baskı olayı açıkçası ilgimi hiç çekmiyor. Yani renksiz olur boyanır o yüzden tek derdim destekler konusunda.

Slicerların supportları eskisine göre çok daha iyi, hem tree support yaygınlaştı hem de parçayı desteklerken bıraktıkları iz çok azaldı, eski tip supportlarda yerinde saymadı, onlar da iyileşti.

Bahsettiğin parçalarda supportlar parça içine hapsolup fonksiyonu engelliyorsa o zaman belki, onun dışında tasarım hileleriyle ihtiyaç duymayabilirsin. Print in place modeller örnek olarak verilebilir.

Hocam tekrardan merhabalar. Şansa bir markaya denk geldim. İlk defa duydum ama fiyatları şaşırtıcı derecede uygun. Hızları düşük olsa da şuanda 2500 liraya 3D yazıcı bulmanın pek mümkün olduğunu düşünmüyorum. Hiç duymuş muydunuz Wanhao'yu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…