Peki bu ürünleri satarak para kazanabilir miyim?
Öncelikle bir Instagram sayfası açman gerekiyor. Ardından ürünlerinin fotoğraf ve videolarını çekip, bu içerikleri güzelce editlemelisin. Bunu yaptıktan sonra reklam yapman şart. "Dolap'ta satayım" dersen, ürünlerinin daha fazla kişiye ulaşabilmesi için öne çıkarman lazım, bu da seni roket satın almaya yönlendirecek. Bu işe girip, ücretsiz modelleri basıp satmaya çalışan çok kişi var. Sen "Bu model harika, yeni yüklenmiş, hemen yapıp satışa koyayım" derken, bir bakmışsın senden önce birileri koymuş bile.
Eğer kendi tasarımını yapabiliyorsan, bunu basıp satışa koyman seni bir adım öne çıkarabilir. Ülkemizde ise 3D yazıcı ürünlerine hâlâ çok uzak bir kitle var. Ürünlerin 3D yazıcıyla üretildiğini ve hangi malzemeden yapıldığını söylediğinde, insanlar uzak durabiliyor. Alanlar da genellikle "Bunda dikiş izi var", "Bu pürüzlü" diyerek ürünü geri gönderebiliyorlar.
Ben de Ender V3 ke aldım, satış yaparım düşüncesiyle. Fakat maliyet hesapladığımda (elektrik, filament, kargo vb.) ürünü kâr etmek için 700-800 TL'den satmam gerektiğini fark ettim. Sonra da "Kim bir plastik ürüne bu kadar para verir?" diyerek bu işi hobi olarak yapmaya karar verdim.
Yazımda da belirttiğim gibi, çizim yapıp kendi tasarımını koyar ve iyi pazarlarsan olabilir. Biraz sabır ve bütçeye bağlı.