3D yazıcı önerisi

ayazzilla

Centipat
Daha fazla  
3D yazıcı almayı planlıyorum, hep 22K fıyat bandını gecmesin hem de yeni baslayacagım icin bu tarz islere elim biraz alıssın ıstıyorum. Yazıcıyı sevdigim 2-3 figürü cıkarmak ıcın kullanıcagım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bambu Lab'in versiyonlarına bakabilirsiniz.

Model olarak önerdiğiniz var mı?

Model olarak hangisi iyi hangisi kötü bilmiyorum şimdi kötü bir tanesini söyle miyim siz bir araştırın istediğiniz özelliklere uygun bir şekilde.

Evet sadece sevdiğim figürleri cikarmak icin kullanicagim.

Model olarak önerdiğiniz varmı
Sadece figurse SLA bakacaksın yani Elegoo saturn 12k gibi. FDM yazıcı türü ile SLA farklıdır FDM yazıcı figürleri tam basamaz ve hammaddesi pla'dır. SLA yani reçineli yazıcılar ise figürleri güzel basar. Bu farkı anladığına göre SLA önerebilirim veya daha çok detay istersen anlatabilirim. Senin aradığın bambu falan değil.

Bambu lab marka almamam gerekiyorsa ve FDM olmamasi gerekiyorsa SLA yazici türlü onerdigin varmi kral

Bambu lab marka almamam gerekiyorsa ve FDM olmamasi gerekiyorsa SLA yazici türlü onerdigin varmi kral
Elegoo Saturn 16k onerebilirim ama kullanimi zordur SLA’nin. Yotubeden falan cok video izlemeniz lazim. Bir de sadece yaziciyi almaniz yetmiyor, yanina yikama kurleme cihazi lazim ki o da 7k civari.

Elegoo Saturn 16k onerebilirim ama kullanimi zordur SLA’nin. Yotubeden falan cok video izlemeniz lazim. Bir de sadece yaziciyi almaniz yetmiyor, yanina yikama kurleme cihazi lazim ki o da 7k civari.
Okuduğum cogu yazida FDM turu yazicilarin daha cok kullanici dostu oldugu soyleniyor. Hani yapımı isi daha kolay masrafsiz vb gibi mesajlar var fakat kalite bakimindan fazla eksisi olsugu soyleniyor lakin SLA cok daha zor ve kaliteli gozukuyor , ben de yeni oldugum icin kafam epey karisti.

Yani yenilere FDM oneriliyor tabii ama ben gercekten sadece figur basicam diyorsaniz almaniz cok anlamsiz olur. Bence SLA yazici nasil kullanilirla ilgili videolara bakin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…