3D yazıcı önerisi

Makaleler
3
Yer
Konya veya İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
2. El 3D yazıcı almak istiyorum ve bütçem maksimum 10.000 TL. Bu bütçeye uygun seçeneklere baktığımda birçok Creality modeli karşıma çıkıyor. Özellikle sarı sitede
Dolaştığımda şu modelleri buldum:

• Ender 3 Pro
  • Ender 3 V3 KE
  • CR6 SE
  • Ender 3 Pro ve yanında ender 3 S1 (iki yazıcı beraber)
  • CR10 Smart Pro
İleride CoPrint'in Chroma setini de almak istiyorum. Şu an hiç tecrübem yok ama uğraştırıcı bakım vs. işleriyle uğraşabilirim. Bu yazıcılar arasında ileriye dönük olarak hangi modeli önerirsiniz? Veya sizin tavsiyeniz ne olur?

ELEGOO neptune 4/pro al ve geç. Hepsinden daha iyi.

Ender 3 Pro CR10 Smart Pro ender 3 S1 cr 6 SE bunların hepsi hız konusunda çok geriler ayrıca cr 10 Smart Pro ve ender 3S1 dışında tarihi eser sayılırlar artık. ELEGOO neptune 4/proya tek rakip olabilecek Ender 3 V3 KE oda ELEGOO'dan daha kötü.

Elegoo'nun ürünlerinin hiç görmemiştim, biraz bakınayım. Bütçeme de uygun gözüküyor ve CoPrint'in KCM setiyle de uyumlu anladığım kadarıyla. Bu CoPrint'in KCM/Chroma setine alternatif var mı ? Bir baskıda birden fazla renk kullanmak için bu tarz bir sete ihtiyaç var mı?

Uyumluluk konusunda bilgim yok ama sanırım uyumlu yapan çok fazla kişi var gördüğüm kadarıyla. Ama coprint 10.000TL bunun üzerine belirli bir miktar eklenip Bambu Lab A1 comboda alabilirsiniz. Ben bu modeli 2 yıldır kullanıyorum halen sıkıntı çıkartmadı 1000 saate yakın bir baskı aldım sadece X ekseni kayışını değiştirdim.

Neptune 4 Pro'yu yaklaşık 8500-9000TL'ye alabiliyorum. Sıfır fiyatının 13 bin olduğunu düşünürsek ileride satarsam bile çok bir zararım olmaz ve üstüne ekleyerek model yükseltebilirim. Tavsiyeniz için teşekkür ederim. Son olarak sormak istediğim bir soru daha var. Şu an İyzico'da kampanya var. Filamentmarketim sitesinden PLA filament almayı planlıyorum. Yaklaşık 1-2 ay içinde en geç 3 ay içinde aldığım filamentler zarar görür mü? Almayı düşündüğüm marka Porima ve Esun.

Vakum poşedini açmazsanız zarar görmez.

Yardımlarınız için teşekkür ederim, Elegoo Neptune 4 Pro aldım ve çok memnunum. 3 gündür baskı alıyorum ve ödediğim fiyatla aldığım baskıları kıyas ettiğimde beni memnun etti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…