3D yazıcı tavsiyesi

AtmacaJr

Centipat
Daha fazla  
Merhabalar. Bir 3D yazıcı edinmek istiyorum. Daha önce okulda çok kez kullandım fakat hiç sahip olmadım. Bütçem 10 bini geçemediği için ilk olarak ikinci ellere yöneldim fakat cihazın bir sorunu olduğunda yalnız kalmaktan ve satın alırken bu sorunu fark edememekten korktuğum için geri adım attım. Sıfırlarda şu an bütçeme uyan iki model arasındayım; Two Trees Bluer Plus ve Artillery Hornet. Bu yazıcıyı daha çok RC uçak ve projelerde kullanmak için almayı düşünüyorum ama arada figür ve maket gibi küçük ve detaylı modeller de basacağım, buna göre Two Trees Bluer Plus'ın daha iyi olacağını tahmin ediyorum. Sizce hangi model iyidir? Diğer önerileriniz ve yönlendirmelerinize açığım. Şimdiden herkese teşekkürler.

Two Trees Bluer Plus :

Artillery Hornet :

Senle aynı fikirdeyim two trees bluer Plus daha iyi gözüküyor.

İkisi de şu zamanda bu paraya alınabilecek makineler değil aşırı yavaşlar. Tavsiyem 7/8.000 civarına sıfır Artillery sidewinder X4 Pro veya 2. el eleego neptune 4 Pro, Ender 3 V3 KE bakmanız.

İkisi de şu zamanda bu paraya alınabilecek makineler değil aşırı yavaşlar. Tavsiyem 7/8.000 civarına sıfır Artillery sidewinder X4 Pro veya 2. el eleego neptune 4 Pro, Ender 3 V3 KE bakmanız.
Hocam Sidewinder bulamıyorum stoklarda yok. 2. el alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir acaba beni bilgilendirebilir misiniz?

Hocam 2. el alırken dikkat etmem gereken hususlar nelerdir acaba?? Beni bilgilendirebilir misiniz?

Test baskı başlatıp anormal bir hata olup olmadığına ve kozmetik olarak da durumuna bakmanız iyi olur. Tercihen kutu fatura olması da iyi olacaktır, satmak istediğiniz zaman rahat oluyor.

Test baskı başlatıp anormal bir hata olup olmadığına ve kozmetik olarak da durumuna bakmanız iyi olur. Tercihen kutu fatura olması da iyi olacaktır, satmak istediğiniz zaman rahat oluyor.
5500'e Ender 3 S1 Plus bulmuştum, satıcı yağlama ve temizlik gibi basit ve ucuz bakımlar harici bakıma ihtiyacı olmadığını, tablasında ufak çizikler ve yapıştırıcı izleri olduğunu, tozlu ortamda bulunduğu için kayışlarının ayarlanması gerektiğini onlar için de bir yere yönlendireceğini söylemişti, yanında filament de verecekti. Kutu fatura yok galiba. Sizce alınır mı hocam?

Şahsen yavaş makine almazdım. Şu anda 2 makinem var birisi 60mmslik diğeri 300mmslik. 60 lıkta 1 saate yakın süren baskıyı 300 lükte 20dk da bitirebiliyorum. Bu zaman büyük parçalarda daha da fark ediyor 7 saatlik baskı 2 saatte bitiyor vs. süre ne kadar uzarsa hata aldığınız zaman telafiside o kadar uzun sürüyor

@Siyah Martı hocam müsaitseniz sizin de fikrinizi almak isterim

Sağolun hocam yardımlarınız için teşekkür ederim

Baktığın 2 makine de 4-5 yıl önce çıkan modeller, dolayısıyla yukarıda da söylendiği gibi hızları günümüz için çok düşük. Ayrıca çok tercih edilmeyen markalar olduğu için satmak istediğinde de sıkıntı olur, ben alma derim.

Sidewinder X4 Pro ve Plusların stoğunu firma destekli indirimle özellikle erittiler sanırım, Pro 8K iken forumda alanlar oldu, çok şikayet ettiklerini görmedim ama Artillery'nin sicili pek de iyi değildir. Two Trees için de aynı şey geçerli.

Bu arada S1 de baktığın diğer 2 makine zamanlarından kalma.

Küçük ve detaylı baskılar FDM makineler için ideal değil.

2. el fiyatlarına Neptune 4 dışında aşina olmadığım için önerim yok. Almayı planladığın ürünlerin özelliklerine bak öncelikle, max 500mm/sn gibi hızlardan bahsediliyorsa kabaca spec olarak N4 paralelinde cihazlardır. Tabii gerçekte modele bağlı olarak 200-300mm/sn arası maks. baskı hızlarına ulaşabilirsin, o ayrı.

Sağolun hocam iyi akşamlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…