3D yazıcıdan araba parçası nasıl basılabilir?

Le Gangster

Centipat
Daha fazla  
Selam dostlar, ben yaklaşık 2 aydır 3D yazıcı kullanıyorum az çok deneyim kazandım, güzel satışlar yaptım figür olsun oyuncak olsun ama artık araba parçası basmak istiyorum. Bu işi yapan abilerim parçanın ölçülerini alıp tek tek mi tasarlıyor yoksa 3D tarayici tarzı bir şey mi kullanarak yapılıyor veyahut daha kolay yöntemi var mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Gördüğüm kadarıyla, genelde 3D tarayıcı ile tarayıp model üstünde belli düzeltmeler yapıyor ve uygun malzemeyle baskı alıyorlar. ABS gibi.

Gördüğüm kadarıyla, genelde 3D tarayıcı ile tarayıp model üstünde belli düzeltmeler yapıyor ve uygun malzemeyle baskı alıyorlar. ABS gibi.
Hocam bizim arkadasta tarayıcı vardi mesela sağ far kapağı örnek veriyorum taratiyorum basiyoruz parçayı soket oturtma kısımları aynı ölçüde veremiyor tam oturmuyor yani

Tam oturmuyor derken nasıl yani? Parçanın boyutu mu farklı oluyor yoksa oturan kısımlar kusurlu basıldığı için mi oturmuyor? Baskı alırken parçayı küçültmüyorsunuz değil mi?

Hocam bizim arkadasta tarayıcı vardi mesela sağ far kapağı örnek veriyorum taratiyorum basiyoruz parçayı soket oturtma kısımları aynı ölçüde veremiyor tam oturmuyor yani.

Tasarıma bakın bir sorun yoksa dilimlemede veya yazıcıda sorun vardır ya da ABS ise çekme yapıyordur.

Sizin yazıcı neydi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı