Tahminin doğru, ben o kadar ayara gerek olduğunu düşünmüyorum, gerek varsa da o şekilde bir kullanımdan kaçınıyorum.
İyi baskı için kullanmakta olduğun makineni iyi bir seviyeye getirmek ve slicerı iyi kullanmak temel gereklilik bana göre.
Bir de yan programlar var: Blender vb. daha gelişmiş bir programla STL dosyalarını editleyebilir seviyeye gelirsen en azından organik olarak kesebilirsen baskılarını daha da güzelleştirme imkanın olur. Görsel parçalar basıyorsan bence o konulara yoğunlaşabilirsin. Ben Meshmixer'da orta seviyelerdeyim, uğraştırsa da kol, bacak vb. parçaları modele bağlı olarak iz yerinden ayırabiliyorum. Aşağıdaki modeli Meshmixer ile bölmüştüm normalde yekpare idi.
İlkel ve sürekli çöktüğü için Meshmixer yerine Blender'dan başlamanı öneririm.
Slicer'a gelirsek:
Güncel Prusaslicer'ı tüm özellikler expert modda açık olduğu için expert modda kullanıyorum ama sanma ki bir ton ayar var. Onda bile ilk ayardan sonra genellikle hız, sıcaklık, support genişliği vb. basit ayarlarla uğraşmanın dışında iş çıkartmıyor.
Bu aralar aslında Orcaslicer revaçta, Orcaslicer Bambu Studio'dan çıkma, Bambu Studio da Prusaslicer'dan. Orca ya da Prusaslicer'ı araştırıp hangisi aklına yatarsa ona geçebilirsin. Her ikisinde de tree supports(organic) var.
Ben Prusaslicer'ın son versiyonunu çok beğendim, benim ihtiyaçlarımın çoğunu karşılıyor. Birkaç eksiği var; mesela tree support kullanımında farklı layer height'a izin vermiyor, Orca'da bu var ama Prusaslicer'a da gelecektir. Gözüm korkuyor diyorsan Prusaslicer'a geçip temeli öğrenip Orcaslicer'a geçiş de yapabilirsin. Ya da benim gibi güncelleme bekleyip Prusaslicer'da kalırsın.
Bende şu an Simplify3d, Orcaslicer ve Prusaslicer kurulu. Simplify3d büyük dosyaları çok daha hızlı açtığı ve ön izlemesinde parçanın baskısını daha iyi yansıttığı için var. Orcaslicer'ı bir ara detaylı bakarım diye kurmuştum, kaldı öyle; aklıma yatarsa ona da geçebilirim, bakalım.
Sonradan aklıma gelen bir şey daha: Fusion ya da Solidworks gibi programları basit seviyede kullansan bile en azından evdeki kırık döküğün tamirinde işe yarar basit parçalar çizip basabilirsin, N4 için ductı ve arka fan tasarımı o şekilde yaptım, göründüğü kadar kolay, sanıldığı kadar da zor değil. Çizmekten ziyade ölçü almak zaman alıyor.