3DMark benzer sistemler arasında rekor kırdım

• Konuyu başlatan Femto
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 3
  • Görüntüleme 2.064
Makaleler
12
Daha fazla  
Biraz garip geldi açıkçası, öyle çok bir overclock yok sistemde ama yine de az önce 3DMark time spy testinde aynı GPU ve CPU'yu barındıran sistemler arasındaki rekoru kırdım. Garip gelen bir başka olay ise Ryzen 5 1600 AF işlemcinin anlık olarak 4.8GHz frekansa fırlamış olması. Sıcaklıklardan da gayet memnunum, fanlar aşırı sessiz çalıştılar.

3D Mark Best.png

İşlemcim performans olarak şu işlemcileri geride bıraktı (i7-6850K'dan 2 puan geride).

CPU geride bırakılanlar.png

Ekran kartım şu ekran kartlarını geride bıraktı (5121 puan, R9 Fury X ve titan X ile arasında küçük bir fark kaldı);

GPU geride bırakılanlar.png

Güncelleme:
Aynı gece içerisinde kendi rekorumu da kırmış bulunmaktayım. İşlemci skorum düşmesine rağmen GPU skoru yükseldiği için 50 puan daha artmış oldu genel puan. Sistem şu an i7 9750H ve RTX 2060'lı bir laptoptan %10'un altında daha az performans veriyor.
Link.

Dosya Ekleri

• 3D Mark Detail.png
    3D Mark Detail.png
    147,6 KB · Görüntüleme: 57
  • 3D Mark.png
    3D Mark.png
    82,1 KB · Görüntüleme: 56
Son düzenleyen: Moderatör:
CPU scorun bence çok iyi ama GPU score kötü 8 GB'a göre.
Bende AMD 3100 var + MSI GTX 1660 6 GB OC

CPU score 4891 GPU score 6145 normal HDD ile M.2 SSD daha yeni geldi takıp formattan sonra tekrar bakacağım.
HDD İLE TIME SPY.jpg

GPU score kötü 8 GB'a göre.
Clock frequency 2.003 MHz (1.737 MHz) - Average clock frequency 1.975 MHz - Memory clock frequency 1.860 MHz (1.750 MHz)
Daha yukarıya çıktığımda çalışıyor ancak artefaktlar oluşmaya başlıyor görüntüde, kullanamayacağım bir overclock skorunu paylaşmak istemedim o yüzden.

Clock Frequency 2.003 MHz (1.737 MHz) - average clock Frequency 1.975 MHz - Memory clock Frequency 1.860 MHz (1.750 MHz)
Daha yukarıya çıktığımda çalışıyor ancak artefaktlar oluşmaya başlıyor görüntüde, kullanamayacağım bir overclock skorunu paylaşmak istemedim o yüzden.

Zaten stabil olmayan skor bende paylaşmıyorum. Sadece benchmark testi ile olmuyor testleri geçse bile strese soktuğunda 8. ile 10. tekrar arasında zaten error yiyorsun. Ayarlardan sonra benchmark testi arkasından stress testi yapıp stabil olunca bıraktım ayarı ve paylaştım. Stabil olmadıktan sonra 7000 puan verse ne işe yarar.
Zaten stabil olmayan skor bende paylaşmıyorum. Sadece benchmark testi ile olmuyor testleri geçse bile strese soktuğunda 8. ile 10. tekrar arasında zaten error yiyorsun. Ayarlardan sonra benchmark testi arkasından stress testi yapıp stabil olunca bıraktım ayarı ve paylaştım. Stabil olmadıktan sonra 7000 puan verse ne işe yarar.

Bu arada siteminin özelliklerini nasıl işledin profile :D.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı