Merhabalar.
Mimarlık öğrencisiyim, öncelikle bütçe ile başlamak gerekirse gereklilik durumunda max 20bin TL'ye kadar ayrılmış bütçe ile workstation toplamayı veya almayı düşünüyorum, iş yükü olarak şu anki laptop Cad yazılımlarını cok iyi performansla götürmese de işimi görüyor fakat 3DS Max'de vray render konusunda cok işlevsiz.
Şu anki sistem;
İşlemci; Intel Core i7-6700HQ 2.60 GHz.
Ekran kartı; NVIDIA GTX950M.
3DS Max'de photorealistic çalışıyorum ayrıntılı modelleme yapıyorum iş yükü haliyle yüksek, fakat dizüstümü alacağım yoksa masaüstümü toplayacağım kararsızım çünkü genellikle hareket halindeyim ve çalışma ortamım sürekli değişiyor, workstation laptoplar bu ihtiyaçlarımı karşılar mı?
Laptop olursa dolar bazında yakınım yurtdışından gelecek onunla getirme imkanım var. Yurdışı fiyatı bazında, ihtiyacları karşılayabilecek, workstation laptoplarda ısınma sorunu illaki olacak fakat ideal seviyede olan workstation laptop ve ek olarak eksileri-artıları önerilere açığım.
Sistemde kullanılacak programlar: Adobe Creative Cloud, AutoCAD, 3DS Max, revit, archicad, lumion, maya.
Diğer ihtimal dahilinde eğer ki masaüstü toplanırsa Türkiye'de toplayacağım için sistemdeki vergi yükü bütceye göre donanımı aşağıya çekecektir bu sebeple dizüstü normalde kendine denk masaüstüne göre pahalı olsa da budurumda kendisini eşitleyecektir diye düşünüyorum. Aksini düşünüyorsanız; bütçesiyle beraber masaüstü donanım önerilerinede açığım.
Görüşünüzü almak istediğim;
Asus proart studiobook pro17 = 2700 dolar
32gb ecc ddr4 belleğe, 2tb ssd depolama, quadro rtx 3000 grafik kartına ve xeon işlemciye sahip.
ekranı ise FHD