3DS Max ve Cad yazılımları için workstation tavsiyesi

Bütçe
20000-25000

ali_007

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
Mimarlık öğrencisiyim, öncelikle bütçe ile başlamak gerekirse gereklilik durumunda max 20bin TL'ye kadar ayrılmış bütçe ile workstation toplamayı veya almayı düşünüyorum, iş yükü olarak şu anki laptop Cad yazılımlarını cok iyi performansla götürmese de işimi görüyor fakat 3DS Max'de vray render konusunda cok işlevsiz.

Şu anki sistem;
İşlemci; Intel Core i7-6700HQ 2.60 GHz.
Ekran kartı; NVIDIA GTX950M.

3DS Max'de photorealistic çalışıyorum ayrıntılı modelleme yapıyorum iş yükü haliyle yüksek, fakat dizüstümü alacağım yoksa masaüstümü toplayacağım kararsızım çünkü genellikle hareket halindeyim ve çalışma ortamım sürekli değişiyor, workstation laptoplar bu ihtiyaçlarımı karşılar mı?
Laptop olursa dolar bazında yakınım yurtdışından gelecek onunla getirme imkanım var. Yurdışı fiyatı bazında, ihtiyacları karşılayabilecek, workstation laptoplarda ısınma sorunu illaki olacak fakat ideal seviyede olan workstation laptop ve ek olarak eksileri-artıları önerilere açığım.
Sistemde kullanılacak programlar: Adobe Creative Cloud, AutoCAD, 3DS Max, revit, archicad, lumion, maya.

Diğer ihtimal dahilinde eğer ki masaüstü toplanırsa Türkiye'de toplayacağım için sistemdeki vergi yükü bütceye göre donanımı aşağıya çekecektir bu sebeple dizüstü normalde kendine denk masaüstüne göre pahalı olsa da budurumda kendisini eşitleyecektir diye düşünüyorum. Aksini düşünüyorsanız; bütçesiyle beraber masaüstü donanım önerilerinede açığım.

Görüşünüzü almak istediğim;
Asus proart studiobook pro17 = 2700 dolar
32gb ecc ddr4 belleğe, 2tb ssd depolama, quadro rtx 3000 grafik kartına ve xeon işlemciye sahip.
ekranı ise FHD

Son düzenleme:
Mimarım. İyi bir masaüstü ve ortalama bir laptop kullanıyorum. Pc toplamadan önce program önceliklerinize karar vermelisiniz. Lumion GPU bazlı bir program iken V-Ray hem cpu hem gpu olabiliyor. 3DS Max ise sadece cpu ile render alıyor. Ağırlıklı olarak V-Ray GPU ve Lumion kullanacaksanız önceliğiniz iyi bir ekran kartı olsun. Ayrıca asla AMD almayın ekran kartı olarak, çoğu render programı desteklemiyor.

Öncelikle dönüşünüz için teşekkürler,
Şu anda 3DS Max sağladığı verimliliklerinden dolayı daha öncelikli kullanıyorum ve ileridede 3DS Max'i daha yoğun kullancağımı ve render motoru olarak da vray düşünüyor kendimi o yönde geliştiriyorum. Lumionu bir alternatif olarak görmekteyim. Vray dediğiniz gibi artık GPU desteğide sunduğu için ekran kartını da iyi olması gerektiğini düşünüyorum.

RTX 3070'li bir masaüstü toplamanız yeterli olacaktır. Zaten render işleri hariç diğer şeyler çok fazla performans isteyen şeyler değiller tabi modelleme veya photoshop dosyaları çok büyükse işler değişir. Bu tarz şeyleri sahip olduğunuz laptoptan halledebilirsiniz. İş hayatında büyük ihtimal Lumion'a geçiş yaparsınız, teslim süreleri çok kısıtlı olduğu için V-Ray çok mümkün olmuyor.

B550-A Pro (1400)
G.Skill Ripjaws V 2*16 GB (1300)
Ryzen 7 5900X (5600)
Palit RTX 3080 Gamerock (10.200)
Cooler Master MB511 (1000)
High Power HPG 750W (700)
Samsung 860 EVO 1TB (1400)

21.500 civarı ediyor.

Kullanım ve deneyime göre modelleme süresi her programda değişiyor, yani zamanla modellemeninde hızlandığını düşünüyorum lumion veya SketchUp gibi programlar günü kurtarsa ve hızlı modellense de 3DS Max gibi sonuç vermiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…