3G ile Titanfall oynarken Ping 300-400 ms

Makaleler
25
  • Asus K52JU/K52JT Serisi,
  • İntel Core i5 M 460 2.53 GHz-2.53GHz işlemciye sahip,
  • 4.00 GB (kullanılabilen 3.86) RAM bulunan,
  • ST9320325AS Disk Sürücüsü,
  • AMD Radeon HD 6370M 1GB Ektan kartı,

64 bit Windows 7 Home Premium işletim sistemi olan bir bilgisayarım var. Minimum 5.72 Mbps Maksimum 21.6 Mbps hızında taşınabilir bir internetim (3G, 3G+) var. Şimdi bunları neden anlattım oraya geleyim. Geçen haftalarda Titanfall'u satın aldım. Kutulu versiyonundan. Bilmeyenler için yine de yazayım sistem gereksinimlerini.

• Windows Vista, 7, 8 64 bit işletim sistemi,
  • AMD Athlon X2 2.8GHz/İntel Core 2 duo 2.4 GHz işlemci,
  • 4.GB RAM,
  • AMD Radeon 4770 512MB RAM yada daha iyisi/Nvidia GeForce 8800GT 512 GB RAM veya daha iyisi, DirecX 11,
  • 512 KBPS Down ve 384 KBPS up yada daha iyisi internet bağlantısı,
  • 50 GB disk hacmi gerekiyor.

Ben de mi bi yanlışlık var anlamadım durum böyleyken yüksek ayarlarla çalıştırabileceğimi düşündüm. Bırakın yüksek ayarlarda en düşükte bile ping miktarı 300-400 ms’lerde. Şu an pencere modunda oynuyorum, arada hala takılıyor. 120-150’ler’de ping. Bu nasıl oluyor? Gerçekten sistemim yetersiz mi? Yoksa Asus'un yüklü gelen uygulamalarından mı kaynaklanıyor. Eset Antivirüs 7’den mi yavaş? Son ihtimal hard diskim hasar mı aldı? Nedir sorun doktor? Teşekkür ederim.

Gerçeğin çölüne hoş geldin. Sanırım şimdiye kadar hiç kimse sana 3G ile oyun oynanamayacağını söylemedi. 3G’nin en büyük sorunu, ping süresinin yüksek olmasıdır. Cep telefonun ya da 3G USB modemin ile baz istasyonu arasında olan iletişim, ADSL hatlarındaki kadar hızlı gerçekleşmez. Aradaki mesafeden dolayı paketlerin iletilmesinde gecikme olur ve bu da ping değerini fırlatır. Yani burada sorun ne bilgisayarında ne de internet hızında. Buradaki sorun, baz istasyonu ile olan mesafende. Bu sene gelmesini planladığımız 4G ile birlikte bu değerlerin de iyileşeceğini umuyoruz. Yine de Titanfall gibi 50’nin altında ping gerektiren oyunları oynatabilecek kadar iyileşmeyebilir.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı