Öncelikle herkese iyi sosyaller. Bugün eski telefonumda ki fotoğraf ve videoları yeni telefonuma aktarmak için 3UTools'u kullandım, herhangi bir Jailbreak veya Apple hesabı bağlama işlemi gerçekleştirmedim. Fakat ufak bir araştırma yaptığımda bazı forumlarda ve sitelerde bu programa güvenlimemesi gerektiğinden bahsediyorlar aksini savunanlar da oldukça fazla. Uygulamayı hem telefonumdan hem de bilgisyarımdan kaldırdım, iCloud hesabımın şifresini değiştirdim ve cihazlardan çıkış yaptım. Lakin aklımda kalan şudur ki bu program cihazla ilgili her bilgiyi anında gösterebiliyor ve bu durum beni işkillendirdi açıkçası. Tahmin edebileceğiniz üzere sorum şudur ki bu program/şirket, herhangi bir şekilde bu bilgileri alıp kötü amaçlı kullanabilir mi? Eğer cevap evet ise de nasıl bir önlem almam gerekir? Şimdiden yardımcı olan herkese teşekkürler, tekrardan iyi sosyaller.
Yıllardır kullanıyorum, şimdiye kadar herhangi bir zararını görmedim. Zaten Google, Meta gibi büyük firmalar bile insanların bilgilerini alıp kullanıyor ve davalık oluyorlar. İşin bu kısmını düşünürsek hiçbir programı kullanmamamız gerek.
Birkaç yerde, telefoncuların kullandığından bahsedenleri görmüştüm. İşin beni işkillendiren kısmının ise Çin'li bir şirketin programı olması. Dediğim gibi IMEI ve seri numarası gibi detayları ve neredeyse telefonla ilgili tüm bilgileri anında gösteriyor olması beni korkutuyor açıkçası, bunları işleyerek veya kullanarak telefonumun veya benim başıma bela olması aslında korkutuyor desem daha doğru olur.
Yıllardır kullanıyorum, şimdiye kadar herhangi bir zararını görmedim. Zaten Google, Meta gibi büyük firmalar bile insanların bilgilerini alıp kullanıyor ve davalık oluyorlar. İşin bu kısmını düşünürsek hiçbir programı kullanmamamız gerek.
Bu tür firmaların olduğu ülke, günümüz dünyasının bence en iyi hukuk ve yasa sistemlerinden birine sahip olan Amerika. Programın Çin temelli olması ve bu kadar çok bilgiye erişmesi beni tırstıran kısmı.
Birkaç yerde, telefoncuların kullandığından bahsedenleri görmüştüm. İşin beni işkillendiren kısmının ise Çinli bir şirketin programı olması. Dediğim gibi IMEI ve seri numarası gibi detayları ve neredeyse telefonla ilgili tüm bilgileri anında gösteriyor olması beni korkutuyor açıkçası, bunları işleyerek veya kullanarak telefonumun veya benim başıma bela olması aslında korkutuyor desem daha doğru olur.
Doğrudur, umarım bir şey olmaz. Aslında dediğim gibi benim verilerimi işleseler bir şey olmaz, fakat cihaza yeni geçtiğim için açıkçası biraz üstüne titriyorum. Bu arada farkettim ki, programı sildim fakat bağlanan cihaz bilgilerini barındıran bilgilerin olduğu bir text dosyası buldum. Dediğim gibi beni asıl korkutan şey; bu bilgileri ve cihaz kimliğini başka cihaza kopyalayıp benim veya cihazımın başına bir şey gelmesi ya da kullanılmaz duruma getirilmesi.
Bu arada eklemeyi unuttum: Fotoğraf ve videoları bilgisayarımdan aktarırken program, telefonuma kendi programını (App store vs. olmadan) kurdurdu.
3. parti bir yazılım olduğu için 100de 100 güvenli değil ama gayet güzel şimdilik. Ama sen yine de iCloud e-posta ve şifreni girme yada önem arz eden işleri bu uygulama ile yapma.
3. parti bir yazılım olduğu için 100de 100 güvenli değil ama gayet güzel şimdilik. Ama sen yine de iCloud e-posta ve şifreni girme yada önem arz eden işleri bu uygulama ile yapma.