3V Pil ile Bilgisayarı Açmak

Ben pillerin alev alabileceğine pek imkan vermiyorum
Bahsettiğim piller kalitesiz ise bilhassa. Patlama, alev alma, ısınma sorunları mevcut. Bu sorunlar çekerken değil zaten dolarken genelde çıkıyor :)
18650 explosion olarak aratırsanız görebilirsin.
 
Sözümü geri aldım, arkadaşın dediği gibi lityum piller daha farklı çalışıyor galiba, şarjlı süpürge içine 6V 4A/H akü yerine, bozuk laptop pilinin içindeki, 3.8V 2A pillerden 4 tane, 2'şer seri, seri grupları da paralel bağlayarak test ettim, güzel güç veriyor ama büyük ihtimal şarjlı süpürgenin çektiği akım, pilin saatte verebileceği akımın 2-2.5 katı olunca ısınma farkettim, 40-45 dereceye kadar çıkıyor. Bakalım kullanmaya çalışacağım, duman alırsa söküp sokağa atarım artık.:)
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı