3x8 DDR5 RAM Dual channel mi çalışır?

Makaleler
1
Yer
Ordu / Eskişehir
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ryzen 5 7600, B650M DS3H ve 2x8 DDR5 Kingston Fury EXPO 6000 MHz CL36 RAM kullandığım sisteme bazı oyunlarda RAM kullanımı 16 GB seviyesine ulaştığı için takviye yapmayı düşünüyorum. Şu an için aklımda aynı RAM'den bir adet daha takıp 24 GB RAM ile devam etmek var. DDR5 sistemler kimi yerde tek kanalda olsa çift kanal olarak çalışıyor deniyor kimi yer de tam tersi söyleniyor. 3. RAM'i takmam çift kanal belleği devre dışı bırakır mı?

DDR4'lerde 2x4 1x8 taktığında, 2x4 Dual channel çalışıp 1x8'i toplamda 8 olarak karşıladığında CL ve Hz eşit ise, ortalam bir dual channel gibi çalışıyordu.

DDR5'te ise, 1 yuva DDR5 dual chan hesaplasa da, 2 adet olunca tam performans veriyor. 2x8 ile alacağın performansın üstüne ağır iş yapan bir platformda değilsen, hıza dayalı bir platformda isen oyun gibi, 1x olanın ortalamasına Interval (aralık hızı diyelim) bağlı olabilirsin mantık açısından, yani 24Gb ama 2x8 dual + 1 single. EXPO'dan yararlanman güçleşebilir veya stabilizasyonda sıkıntı yaşanabilir.

2x8 alıp 32 GB kullanmak mantıklı o zaman. Şu an ucu ucuna yettiği için sistemi rahatlatmak açısından 8 GB RAM'in yeterli olacağını düşünüyordum kalan bütçeyle de SSD takviyesi yapacaktım. SSD biraz beklesin o zaman teşekkürler.

2x8 bir benchmark ortalaması alıp, 4x8 aldığında da yayınla öyleyse, fark muazzamsa pek çok insana yol göstermiş olursun. Değilse, iade eder, SSD'ne bakarsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…