Daha fazla
1. 1MS ile 4MS arasındaki farkı anlamazsın bile. Attığım linktekini al dua edersin.Hocam zaman ayırıp yazdığın için cok tesekkür ederim ...
Kafamda bazı şeyler oturdu sayende sadece birkaç bişey sormak ıstıyorum
1. Monitörlerden cok anlamıyorum ardakaşıma danıştığımda bana 1ms olan bişey al dedi AOC marka bir tane yakaladım amazonda 490TL ye . Ne düşünürsün sence nasıl bir yol izlemeliyim bu konuda ?
2. Şuan aklımda 2 tane işlemci var Ryzen5 2600X yada Ryzen5 3600 (3600X fiyat ve stok bulamadım) Sence hangisini seçmeliyim ?
3. Anakart hakkında bana gerçekten beni uzun zaman götürecek bir anakart olabileceğini söyleyebilir misin akşam eve geçtiğimde bakacağım anakarta
4. Son olarak herkes ekran kartından kısma diyor madem öyle kısmayayım bana önereceğin , kesinlikle bunu al diyeceğin abartı fiyatlı olmayan (1500-1700 TL) ne önerirsin
HDD Almak istemiyorum bu arada babam sponsor olabilirse az bişey m2 ssd bile alabilirim.
Şimdiden teşekkürler
2. Eğer bütçen yeterse tabii ki 3600 öneririm.
3. Anakart hakkında çok bir bilgim yok fakat sana önerdiğim üst seviye ve giriş çıkışı bol bir model. Bendeki dandik H110m bile bin kere hayvanca söküp takmama rağmen 3 senedir sapasağlam çalışıyorsa attığım anakarta hiçbir şey olmaz emin ol.
4. Karttan kısarsan oyun performansın düşer. 1500-1700 arasında RX 590 veya GTX 1660 öneririm. İkisinden hangisi dersen 1660 al. Tek fanlı bile alabilirsin ısınma yapmaz.
5. Tabii M2 SSD daha hızlı olur ama oyun odaklı bir sistem olduğundan gereksiz. FPS'ye etkisi olmayacak zaten. Normal SSD'den 2-3 saniye hızlı açılacak diye para dökmene gerek yok. 256GB M2 fiyatına çok rahat 500GB Sata SSD alırsın.