4+16 GB RAM vs 8+8 GB RAM

aspurce

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. HP Victus 16 laptopumda şu anda 4+4 3200 MHz 8 GB RAM mevcut oyun için yeterli değil yeni RAM almayı düşünüyorum. Fakat 1 tane 16 GB + bendeki 4 GB mı daha yüksek performans verir yoksa 2 tane 8 GB alıp takmak mı? Şu anda 1 tane 16 GB almak daha hesaplıya geliyor hem de 20GB RAM olmuş olacak ama Dual channel performansı alabilir miyim bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. HP Victus 16 laptopumda şu anda 4+4 3200 MHz 8 GB RAM mevcut oyun için yeterli değil yeni RAM almayı düşünüyorum. Fakat 1 tane 16 GB + bendeki 4 GB mı daha yüksek performans verir yoksa 2 tane 8 GB alıp takmak mı? Şu anda 1 tane 16 GB almak daha hesaplıya geliyor hem de 20GB RAM olmuş olacak ama Dual channel performansı alabilir miyim bilmiyorum.
Hocam en mantıklısı 8+8 olacaktır.

8+8 yapın. 4+16 olursa, basit matematik ile 8gb kullanımdan sonra çift kanal çalışmayacak. Hoş baştan hiç çift kanal da çalışmayabilir. Kullanışsız olur özetle.

16+8 = 24 GB rame göre konuşuyorum, 8+8=16 Ram ile eş değer performans verir, ram kullanımı 16'yı aşan oyunlarda 8+8=16'ya göre fps droplarını engelleyerek daha iyi performans verir. Yani kısacası 16+4 RAM yapmanın 8+8'e göre aşağı yukarı aynı performans vereceğini düşünüyorum. Bunun bir çok örnekleri var 16+8 üzerinden;

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Görüldüğü üzere flex modda çalışan yüksek boyutlu ram 8+8'e göre çoğu yerde eş değer performans veriyor ve üstüne 16GB ram kullanımını aşan oyunlarda %1'lik FPS göstergesinde görüldüğü gibi dropları engelliyor. Tabi ki bu 16+8 için geçerli, 16+4'ün herhangi bir kaynağını bulamadım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı