4+4 CPU pini yerine 6+2 PCIe takmak işlemciye zarar verir mi?

darkfly1

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize hayırlı günler diliyorum. Geçen hafta yeni bir sistem topladım ancak bilgisayara güç verdiğimde PC'nin hiç tepki vermediğini açılmadığını gördüm. 1 sn'lik bile olsa hareketlenme yoktu. Daha sonra fark ettim ki 4+4 pin CPU kablosunu takacağıma 6+2 pin kabloyu CPU güç soketine takmışım. Hatayı düzeltip sistemi çalıştırmayı başardım. Şu an sorunsuz kullanmaktayım ancak çevremde bu durumu anlattığımda sisteme kalıcı bir hasar bir arıza verebileceğimi söylediler. Böyle bir şey mümkün müdür? Acaba anakart işlemci vs. herhangi bir donanıma kalıcı bir hasar bırakmış mıyımdır? İleride önüme bir sıkıntı çıkarır mı? Yardımlarınızı, cevaplarınızı bekliyorum. Önceden çok eski bir sistem kullanıyordum. Sadece 4 pin CPU anakartlı bir sistemdi. 4+4 kablosu gözümden kaçınca direkt 6+2 olanı takmışım. Daha sonra öğrendiğim kadarıyla 6+2 olan ekran kartlarına güç vermek için kullanılıyormuş galiba.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı