4+4 vs 4+8 GB RAM

SlayKul

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşım'ın laptopunda (3 sene veya daha fazla süre önce aldığı laptop) 4 GB 2133 MHz DDR4 RAM var ve bu çok yetersiz kalıyor, şimdi ek bir RAM almak istiyor. O 4 GB'ye 8 GB RAM ekleyip çift kanal ile 12 GB RAM yapmak istiyor ben de ona 2 tane yeni 4 GB RAM alıp çift kanal yap diyorum ve önerdiğim RAM bu;
Longline 4 GB 2133 MHz DDR4 CL15 SO-DIMM lngsodDR421334 GB RAM
Hangisi daha iyi olur? 2x4 yapıp çift kanal ile yeni RAM'ler eklemek mi, yoksa 4 GB RAM'e 8 GB RAM ekleyerek 12 GB RAM yapmak mı daha iyi performans verir?

Benim de bilgisayarımda da 4 GB RAM var ben 4+8 yapacağım. Daha iyi 4+8 yapmak.

4+8 GB kombinasyonunda ikinci bellek 4 GB'lık bölümüne kadar diğer bellekle çift kanal çalışır. Artan 4 GB'lık kısım da tek kanal olarak çalışır. Ve bu çift kanal aşamalarını doldurarak ilerler. Sonuçta 12 GB'lık bir bellek olmuş olacak sistemde, ben 4+8 yapmasını tercih ederim.

İkisi seçenekte de çift kanal olarak çalışacaksa 12 olan daha iyidir mantıken. Şu an ek olarak 8 alırsa ileride 16 yapması da kolaylaşır.

Arkadaşım'ın laptopunda (3 sene veya daha fazla süre önce aldığı laptop) 4 GB 2133 MHz DDR4 RAM var ve bu çok yetersiz kalıyor, şimdi ek bir RAM almak istiyor. O 4 GB'ye 8 GB RAM ekleyip çift kanal ile 12 GB RAM yapmak istiyor ben de ona 2 tane yeni 4 GB RAM alıp çift kanal yap diyorum ve önerdiğim RAM bu;
Longline 4 GB 2133 MHz DDR4 CL15 SO-DIMM lngsodDR421334 GB RAM
Hangisi daha iyi olur? 2x4 yapıp çift kanal ile yeni RAM'ler eklemek mi, yoksa 4 GB RAM'e 8 GB RAM ekleyerek 12 GB RAM yapmak mı daha iyi performans verir?
Arkadaşının laptopu nedir? Eğer güçsüz ise 12 yapmanın pek anlamı yok. 8 yeter diye düşünüyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı