4+4 vs 4+8 GB RAM

SlayKul

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşım'ın laptopunda (3 sene veya daha fazla süre önce aldığı laptop) 4 GB 2133 MHz DDR4 RAM var ve bu çok yetersiz kalıyor, şimdi ek bir RAM almak istiyor. O 4 GB'ye 8 GB RAM ekleyip çift kanal ile 12 GB RAM yapmak istiyor ben de ona 2 tane yeni 4 GB RAM alıp çift kanal yap diyorum ve önerdiğim RAM bu;
Longline 4 GB 2133 MHz DDR4 CL15 SO-DIMM lngsodDR421334 GB RAM
Hangisi daha iyi olur? 2x4 yapıp çift kanal ile yeni RAM'ler eklemek mi, yoksa 4 GB RAM'e 8 GB RAM ekleyerek 12 GB RAM yapmak mı daha iyi performans verir?

Benim de bilgisayarımda da 4 GB RAM var ben 4+8 yapacağım. Daha iyi 4+8 yapmak.

4+8 GB kombinasyonunda ikinci bellek 4 GB'lık bölümüne kadar diğer bellekle çift kanal çalışır. Artan 4 GB'lık kısım da tek kanal olarak çalışır. Ve bu çift kanal aşamalarını doldurarak ilerler. Sonuçta 12 GB'lık bir bellek olmuş olacak sistemde, ben 4+8 yapmasını tercih ederim.

İkisi seçenekte de çift kanal olarak çalışacaksa 12 olan daha iyidir mantıken. Şu an ek olarak 8 alırsa ileride 16 yapması da kolaylaşır.

Arkadaşının laptopu nedir? Eğer güçsüz ise 12 yapmanın pek anlamı yok. 8 yeter diye düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…