4+4 vs 4+8 GB RAM

Arkadaşının laptopu nedir? Eğer güçsüz ise 12 yapmanın pek anlamı yok. 8 yeter diye düşünüyorum.
Lenovo IdeaPad. Nvidia 920MX ekran kartı. i5 3. nesil dahili ekran kartlı bir işlemci vardı yanlış hatırlamıyorsam.

12 GB iyi olacaktır normalde masaüstü için sorsaydın en mantıklısı 4+4 yap derdim çünkü daha performanslı olurdu.
Ama söz konusu laptopsa 12 GB daha iyi olacaktır.
Ama önemli bir şeyi unutma laptop anakartın 12 GB RAM destekleyecek mi ?

Hayır hissetmez. O ekstra 4 GB emin ol boş kalacaktır. Çünkü o sistem 6GB bile zor kullanır.
tamamdır teşekkür ederim bilgilendirme için.
baktığında 32gb ye kadar desteklediğini gösteriyordu.

en de 8 GB DDR4 2400MHz 14CL RAM bakıyordum bende de 4 GB RAM var ben de 8+4 yapacağım şöyle düşün 4+4+4 RAM takmışsın gibi oluyor 8 GB RAM 2 parçaya bölünüyor diğer RAM Single kullanılıyor yani 3 slotlu kasalı bir bilgisayarın olsa ve bu bilgisayarın her slotuna 4 GB RAM taksan aynı verimi alırsın gibi tabii ki her halükarda 4+4'ten aha fazla verim alırısın düşün ben bu şekilde biliyorum yanlışım varsa düzeltebilirsiniz.
Sana tavsiyem alacağın RAM'in CL değerine iyi bak alacağın 2133MHz 12CL bir RAM 2400MHz 19CL bir RAM'den daha hızlı olacaktır CL de kısaca RAM'in pinleri arsındaki iletişim hızı tıpkı ms gibi düştükçe verim ve hız artıyor. Ben tüm piyasayı araştırdım (8 GB DDR4 2400mh için) ğiyasada en düşük CL değerini veren marka HyperX ve verdiği CL değerine göre de aşırı düşük bir fiyat mesela aynı sistem özelliklerini destekleyen Corsair'e baktığında Corsair 16CL RAM'e 794 TL demiş neredeyse 800TL HyperX ise 14clsine 600TL demiş CL detayını görmeyen bir kişi bu tuzağa düşer.
Ürün linkleri;

HyperX DDR4 2400MHz 8 GB CL14 RAM: https://www.trendyol.com/kingston/h...yEuLU4L7lxBDO8P5ux4Bbizjc22kN_lQaAknuEALw_wcB

Corsair DDR4 2400MHz 8 GB CL17 RAM :https://www.trendyol.com/corsair/co...322?boutiqueId=61&merchantId=107922&gads=true

Umarım yardımcı olmuşumdur.
Tamamdır teşekkür ederim bilgilendirme için.

Baktığında 32 GB'ye kadar desteklediğini gösteriyordu.

Dostum işin detayı benim attığım mesajda yazıyor.

12 başka soru var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…