4.4GHz vs 4.6 GHz i7 9700K

sinankytrn

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar. i7 9700K işlemcim Auto overclockta 4.6GHz çalışırken yük altında fazla ısınıyor, 8'5e hatta 89 derecelere çıkıyor. Sorunu henüz çözemedim. Ben de 4.4GHz manuel olarak aldım, ısı şu an 70'i geçmiyor. 4.4GHz'de oyunlardaki FPS'de neredeyse aynı. 4.4GHz ile 4.6GHz arasında FPS'de bile fark yokken ne gibi bir farkı oluyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar. i7 9700K işlemcim Auto overclockta 4.6GHz çalışırken yük altında fazla ısınıyor, 8'5e hatta 89 derecelere çıkıyor. Sorunu henüz çözemedim. Ben de 4.4GHz manuel olarak aldım, ısı şu an 70'i geçmiyor. 4.4GHz'de oyunlardaki FPS'de neredeyse aynı. 4.4GHz ile 4.6GHz arasında FPS'de bile fark yokken ne gibi bir farkı oluyor?
Daha çok ısınmaktan başka farkı yok.

Voltajı iyi ayarladıysan sıcaklık ondan düşmüştür. 0.2GHz farkı zaten oyunlarda bariz şekilde göremezsin 😀

Intel işlemci için 100 derece maksimum sıcaklık demiş ve Turbo Boost ile 4.9 GHz demiş aldığınız sıcaklık değerleri normal şehirlerde gibi gözüküyor.

Şahsen bu seviyedeki K seviyesi işlemcilere, ilerleyen zamanlarda gerçekten gücünün yetmediği durumlarda OC yapılmasını daha sağlıklı ve doğru buluyorum. Tabii bu işlemci sahibinin bileceği iş, sonuçta kendi malı.
Şahsen 9700K, 9600K gibi işlemci alınacaksa 5 GHz'in altına indirilmemeli diye düşünüyorum. Tek çekirdek, tek çekirdek diye başımızın etini yiyorlar.

Voltajı iyi ayarladıysan sıcaklık ondan düşmüştür. 0.2GHz farkı zaten oyunlarda bariz şekilde göremezsin 😀

Merhabalar voltaja hiç dokunmadım Auto'da.
Daha çok ısınmaktan başka farkı yok.

Teşekkür ederim.
Oyunu ekran kartı oynatır işlemci değil. İşlemcin ekran kartını besleyebiliyorsa fark olmaz. E.

Teşekkür ederim.
Şahsen bu seviyedeki K seviyesi işlemcilere, ilerleyen zamanlarda gerçekten gücünün yetmediği durumlarda OC yapılmasını daha sağlıklı ve doğru buluyorum. Tabii bu işlemci sahibinin bileceği iş, sonuçta kendi malı.

Yok zaten ben OC yapmadım BIOS'a girdiğimde autodaydı ben yeni fark ettim onu 4.4GHz çekinde sıcaklık bayağı düştü.hatta şöyle söyleyeyim 3.6GHz çektim dün yine performans olarak fark etmedi :) 3.6GHz'de 50 derece ile mi oynasam diye düşünüyorum :)

Şahsen 9700K, 9600K gibi işlemci alınacaksa 5 GHz'in altına indirilmemeli diye düşünüyorum. Tek çekirdek, tek çekirdek diye başımızın etini yiyorlar.

9600K için yapsınlar da 9700K için gerek yok bence. Gerçek 8 çekirdek ve tüm çekirdekleri turbo modda 4.6 Ghz'de çalışan canavar gibi bir işlemciye gerek yok şimdilik OC. Zamanı geldiğinde, performans anlamında yetersiz kaldığı tespit edilir ya da şu anın AC Odyssey'i gibi bir CPU Intensive oyun çıkarsa ileride, darboğaz sorununu ortadan kaldırmak için yapılabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı