4.5 ayda derece yapılabilir mi?

ahmet.btnc

Zeptopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, ilk defa konu açıyorum konuya nasıl girilir bilmiyorum ama yardıracağım sanırım.
Sınava yaklaşık 4.5 ay kaldı ve ben aslında geçen yıldan beri istediğim hedefin ne kadar zorlu olduğunu daha bugün fark ettim diyebilirim. Dün çok detaylı araştırma inceleme vs. yaptım hedefim ilk 5 bin. Tabii ki sıfır değilim temelim var hatta fena olmadığını düşünüyorum. TYT de şu an ortalama 85 net civarı geliyor ve geo Max 5 soru Türkçede de ortalama 25 net yapıyorum, Türkçe çalışmadım hiç dil bilgisi vs yok, matematikte de hızlanmam gerekiyor bunun da farkındayım, aynı zamanda geo da yeni başlayacağım, onun dışında AYT de 11'im çok sağlam diye düşünüyorum son konular hariç. Fen kısmı sağlam-TYT- sadece ufak tekrar yapmam lazım, ve tekrar yapmadığım için de unutmuşum. Adamakıllı çalışamadım günde 2-3 saat çalıştım Max ve bugünden itibaren oturup çalışmak istiyorum.

TYT de tekrar yapmıyorum bu yüzden unuttum konuları biraz ve toparlamak için elimden geleni yapacağım.

Sizce ilk 5 bin veya çok daha iyisi bu süreçte yapılabilir mi, nasıl bir yol izlemeliyim, tavsiyeleriniz var mı?

Seni biraz kendime benzetttim. Netlerim de bu civardaydı. 12. sınıfın ilk dönemi mental olarak pek iyi değildim, ders de çalışamadım. 2. dönem biraz derslere odaklanmaya çalıştım ve 32k yapmıştım. 5-10 bin yapan arkadaşlarım ise yazdan itibaren düzenli çalışan kişilerdi. Bugünden itibaren bu hedef bence senin için imkansıza yakın. Ama yapabileceğinin en iyisini yapmak için çalışmayı bırakma. 20-30 bin yapabilirsin ki bu sıralamalardaki üniversiteler ve bölümler de gayet iyi eğer tıp/diş istemiyorsan.

Sayısal için yazdım bunu.

Sayısalım ve açıkçası yapılabilir diye kurguluyorum kafamda tabii realistik düşününce zor bir şey. Otursam 12 saat verimli çalışabilirim çok problem olmaz ancak ben biraz hazır meyve isteyen birisiyim onun da farkındayım. Netlerimin o kadar kötü olduğunu düşünmüyorum Türkçeyi yükseltsem 100 nete yaklaşıyorum zaten halledilmeyecek değil bence. 4.5 ay da TYT matta hızlanıp sosyal kısmında coğrafyadaki açıklarımı kapatsam 100 netin üstüne çok rahat ulaşıyorum gerisi ise yanlış yapmamaktan geçiyor. AYT de 11'im sağlam 12'ye 2 hafta oldu başlayalı 11'i hızlı hızlı bitiriyorum ardından 12 konularına geçeceğim. Fen kısmında çok sıkıntı çekmem fule yakın bir şey yaparım sadece beni etkilecek geo ve mat olur o da pratikle olur diye düşünüyorum. Görüşün için teşekkür ederim, ekliceğin veya tavsiye edeceğin şeyler olursa seve seve dinlerim.

Öncelikle umarım istediğini yaparsın. TYT'de 100'ü geçmeye çalışmak bence zor bir şey. TYT neti yükseldikçe daha fazla yükseltmek daha da zorlaşıyor. TYT'de 85 net kötü değil, ilk işin AYT konularını bitirmek olsun. AYT'nin puana etki oranı daha fazla çünkü. Bir de AYT'de konuları öğrendikçe soruları yapma ihtimalin daha fazla ama TYT'de mantık yürütme de işin içine girdiği için net yükseltmek AYT'ye göre daha zor oluyor bence. Benim AYT derslerinde en çok zorlandığım Biyoloji'ydi çünkü ezbere dayalı biraz. Onun dışında geometri yapmak hep çok kolay gelmiştir bana bu biraz görsel zeka gerektiriyor sanırsam. Ama daha sık soru çözerek şekil üzerinde sırayla neye dikkat etmeniz gerektiğini öğrenmeniz lazım. Benim kendi stratejim vardı, eğer ilk bakışta hiçbir şey göremiyorsam sırayla 6-7 tane kuralı denerdim illa biri çıkardı sorunun içinden. Kuralları iyi öğrenmek gerekiyor.

Anladım hocam. Biyoloji ve bu tarz ezber kısımlar beni de zorlayıcı oluyor aynı kafaya sahibiz o konuda. Geonun da çok zorlayacağını düşünmüyorum da sadece ön yargı diyelim. Zor olacak ama şimdiye kadar daima en iyisini yapmaya çalıştım çalışacağım da tekrardan görüşün için teşekkür ederim. Benim en büyük rakibim benim kendi motivemi kendim düşürüyorum onu halletsem sorun kalmaz gibi. Ufak ufak kafası geliyor. Hayırlısı diyelim.

Kolay gelsin.

85 neti orta-zor denemelerde de yapabiliyorsanız temeliniz iyi demektir. Hızlı bir şekilde kavrayıp ilerletebilirsiniz konuları ancak yapmak istediğiniz derece 5k (10k bile değil) gerçekten zor. Vakit de kısıtlı bu yüzden bir an evvel planlı ve disiplinli çalışmaya başlamalısınız. Günde 12 saat çalışmak gerçekçi ve mantıklı bir plan değil. Daha yapılabilir bir hedef koyun kendinize çalışma saati olarak ve eğer verim alabileceğinizi düşünürseniz ona göre arttırırsınız.

TYT konularıyla boğulmaktansa AYT'ye odaklanmanın daha iyi olacağı kanatindeyim. Coğrafya falan demişsiniz de ben şahsen Sosyal bilgiler dersleriyle ilgili özel bir çalışma yapmazdım özellikle vakit bu kadar kısıtlıyken. Tabii istediğiniz derece çok yüksek yüzeysel bir şekilde bakmak da faydalı olur. 1-2 net çok şeyi değiştirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…