4-5 aydır açılmayan bilgisayar çok yavaş çalışıyor

Tojirama

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RX 570 8 GB
i5 9400F
Corsair 8GB x2
RAM
8 GB
Ekran kartı
RX 570 8 GB
İşlemci
İ5 9400F
Selam, 4-5 ay önce bilgisayarı temizlerken işlemci soğutucusuna hasar verdim. Sonra direkt laptopa geçtim, hazırda laptop vardı. Bugün tekrar bilgisayarı bir deneyip açayım dedim 4-5 ay sonra açıldı. Bunun öncesinde bozduğum zaman açılmıyordu, herhangi bir şey yapmadım. Sadece tozunu aldım, BIOS pilini çıkartıp taktım ve RAM'leri yerine oturttum. Bilgisayar açıldı fakat aşırı yavaş, hiçbir şey açmıyor. 10 dakika bekledikten sonra biraz düzeliyor, onun dışında aynı. Format atsam düzelir mi sizce? Normal mi 4-5 aydır açılmayan bir bilgisayara göre? SSD ve HDD var.

Derin uykudan uyandırılmışsınız gibi düşün, biraz bekleyin kendine gelir. Soğutucu hala hasarlı mı?

Derin uykudan uyandırılmışsınız gibi düşün, biraz bekleyin kendine gelir. Soğutucu hala hasarlı mı?
Pek yerine oturmadı, oyunda işlemci derecelerini kontrol edip ona göre yenisini alacağım. Pinleri halen oynuyor, normalde tam oturup sallanmaması gerekirken sallanıyor.

Format atmam mantıklı gibi, ya da bilgisayarı sıfırlamam.

Hocam bir de format atarken tam ortasında çat diye gitmesin PC, bana öyle olmuştu.

Tabii benim PC baya kötü idi sizinkini bilemem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…