Merhaba arkadaşlar iyi sosyaller.
Elimde 2 adet monitör mevcut birisi 1920x1080 diğeri 1366x768 çözünürlükte. Büyük olan game booster GB2418CF modeli VA panel ve çok fazla ghosting var o kadar ki oyun oynarken falan kendimi kör olacakmış gibi hissediyorum. İkinci monitörüm Acer marka bayağı eski bir monitör muhtemelen 2007-2010 arası bir model ve yine çok yüksek ihtimalle IPS panel (60Hz) ama kendisinden çok memnunum ve hiç ghosting veya ışık sızması sorunu yok. Günümüzde bunun gibi sorunsuz bir model yok mu? Bütçem 4000-5000 arası genellikle hikayeli oyunlar oynuyorum video falan izliyorum. Hz değeri benim için çok önemli değil yani 100-120-144-165-180 herhangi biri olabilir yeter ki dediğim sorunlar olmasın ve görüntü kalitesi iyi olsun. Önerilerini bekliyorum teşekkürler şimdiden.
Bahsettiğiniz monitör şu an stoklarda mevcut değil hocam. Ama yine de favorilere ekledim başka sitelerden de bakarım. Sadece 3.7 puan olması biraz soru işareti oluşturdu.
KTC alabilirsin. Işık sızması IPS monitörlerde olur özellikle bu bütçelerde, VA panel zaten bütçe yoksa alınmaz yoksa VA monitörlerde bu tarz ışık sızma problemleri daha az olur görece ama kaliteli olanlardan bahsediyorum. Bütçeyi yükseltirseniz daha iyi monitörler de önerebilirim ancak KTC iyi bir monitör panel olarak MSI G255F ile aynı paneli kullanıyor.
KTC alabilirsin. Işık sızması IPS monitörlerde olur özellikle bu bütçelerde, VA panel zaten bütçe yoksa alınmaz yoksa VA monitörlerde bu tarz ışık sızma problemleri daha az olur görece ama kaliteli olanlardan bahsediyorum. Bütçeyi yükseltirseniz daha iyi monitörler de önerebilirim ancak KTC iyi bir monitör panel olarak MSI G255F ile aynı paneli kullanıyor.
Yok diye biliyorum, panel kaliteli. Ancak arka aydınlatmalı panellerde ışık sızması tamamen engellenemiyor. Çok kaliteli olan IPS ve VA'ları ayrı tutuyorum.
Işık sızması üretim hatasıdır, şansınıza kalmış bir şey. İPS glow ise neredeyse tüm İPS monitörde olur. Eğer ışık sızması sorunlu bir modele denk gelirseniz değişim/iade yapmanız lazım.