4-5 bin TL ghosting ve ışık sızması olmayan monitör önerisi

Bütçe
4000-5000
Peki bu ips glow olayı ben oyun ornayken örneğin karanlık bir mağaraya girince görüntüyü bozmayacak mı? Bu arada evde olmadığım için yine de zor araştırmalar sonucu 2. Monitör olarak kullandığım monitörüm modelini bulabildim (Acer p195hq). Sorun şu ki monitör 5ms 60hz ve TN panel ama yanında duran asıl monitörüm gamebooster'dan kat kat iyi ghosting ve renk performansı sunuyor açıkçası ben ips sanmıştım onu. Bu eski monitörüm bu kadar sorunsuz olmasının ve yeni monitörlerin neredeyse hepsinin kronik bir sorununun olması neyden kaynaklanıyor?

İPS glow da modelden modele göre miktar değişir. Eğer normal kullanımda rahatsız edecek kadar fazlaysa yine iade/değişim yapmanız lazım. Siyahları bu önemsiyorsan VA alman gerekiyor.

Soldaki İPS, sağdaki ise VA. VA'nın siyahları cidden iyi oluyor.

Kontrsat oranı siyah kalitesini etkiler, en fazla yapacağın yüksek kontrast oranına sahip bir model almak. İPS'te bu bütçede 1500:1 çıkan 24g42e var fakat yinede siyahlar VA'nın yanında gri gözükecektir. Üniteden üniteye biraz değişkenlikte gösterir. Bir ünite 1500:1 çıkarken diğer ünite 1350:1 çıkabilir, şansınıza kalmış.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…