4.500 TL Bilgisayar Toplama

Benchmark testlerine baktım bugün shiftdelete'te vardı. Çok şaşırtıcı şeyler yok açıkçası. Fakat pratikte ne olur bilemiyorum.

Oyun için çoğu kişi i5'e düşüp ekran kartını artırmam gerektiğini de söylüyor. Aslında en güzeli sipariş ver deyip geri yaslanmak.

İşini hızlı yapmadıkça kafan daha çok karışacak Ama Ryzen bekle öyle karar ver derim ben...

6. Nesil ile 7. Nesilin pinleri aynı. Yani 6 nesil bir işlemciyi B250, Z270, H270 yonga setli anakarta takabilirsin. Aynı şekilde 7. Nesil bir işlemciyi H110, B150, H170, Z170 yonga setli bir anakarta takabilirsiniz. Sadece sistemi toğladığınız yerden montaj istiyoruk diyorsunuz onlar sizin için BIOS guncellemesi yaparak sistemi sizin kullanımınıza sunuyor. Bu arada i7 6700 yeterli olur hocam. İ7 7700'a fazladan para vereceğinize sistemde başka bir parçaya kullanırsınız. Ryzen'i bekletim dersen çıktığında performans testlerine bakmak lazım, şuan sentetik testlerde Ryzen beni umutlandırıyor ama fiziksel testler her şeyi belirleyecek.

Bilgi için çok sağ ol hocam. Açıkçası Ryzen'den ben de umutluyum. Fakat stoklarda bulmak mart sonunu bulur diye düşünüyorum. Son soru olarak şunu sorayım. İşlemciyi i5'e düşürüp ekran kartını 1070'e çıkarmak sizce daha mı mantıklı olur? Resimdeki sistemden bahsediyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_13.png
    20,5 KB · Görüntüleme: 66

Yani topladığımız bilgisayarı alırken montaj ve test aşamasında (İnventus) İşlemci ve Anakart güncelleme gerektirse bile yapıp yolluyorlar değilmi ? yanlış mı anladım İ7 7700 işlemcili sistemin yanında Z170 bir anakart alıyorum ve hiçbir sorunu, güncelleme gereksinimi olmadan bana yolluyorlar... iyiymiş

Dostum i5 alıp gidip GTX 1070 alacaksan yapma yani. Bu kombinasyonda darboğaz olur mu tartışılır, ki belli senaryolarda olur ama tam bir performans için i7 şart diyorum.
O sisteme i7 alırsak da fiyat uçacak Oyun için ekran kartını artırabildiğin kadar artır diyenler de var. Birçok oyunun da işlemciyi yorduğu gerçeği de var. Arada kaldık işte.

O sisteme i7 alırsak da fiyat uçacak Oyun için ekran kartını artırabildiğin kadar artır diyenler de var. Birçok oyunun da işlemciyi yorduğu gerçeği de var. Arada kaldık işte.
Benim görüşüm şudur; Bence İ7 işlemci ve RX480 seni birkaç sene götürecektir. Olurda ilerde bilgisayarının performansı düşmeye başlarsa birçok parçayı değiştirmek yerine sadece ekran kartını ve güç kaynağını değiştirirsin daha mantıklı olur. İ7 işlemci ve yanında güzel bir anakart al rahat et Saçma bir düşünce mi ileri sürdüm acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…