4.5G 100₺ paket önerisi

Kerykeion

Kilopat
Merhabalar iyi forumlar,

Köyde kullanmak üzere 4.5G üzerinden erişim sağlayabileceğim, en az 150 GB kotalı, 100₺ kadar paket arayışındayım. Alacağım interneti dışarıdan alacağım.
şu ürün
ile kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda pek bilgim yok, farklı önerisi olan varsa fikirlere açığım.

Saygılar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben nasıl yapıldığını pek bilmiyorum fakat istersen Turkcell Superbox alabilirsin. Sanırım aylık 130TL ve sadece modemi fişe takıyorsun. Uğraşı da yok tavsiye ederim.

Merhabalar iyi forumlar,

Köyde kullanmak üzere 4.5G üzerinden erişim sağlayabileceğim, en az 150 GB kotalı, 100₺ kadar paket arayışındayım. Alacağım interneti dışarıdan alacağım.
şu ürün
İle kullanmayı düşünüyorum. Bu konuda pek bilgim yok, farklı önerisi olan varsa fikirlere açığım.

Saygılar.

Önce köyünüzde 4.5G çekiyor mu onu öğrenmeniz lazım. Ondan sonra Vodafone redbox veya Superbox alabilirsiniz. 4.5G rooter hediye geliyor zaten. Fakat 150GB kotayı 100₺'ye bulmanız bayağı zor.

Bu hizmeti veren sadece Vodafone ve Turkcell var ve ikisi de modemi ücretsiz sağlıyor tabii kiralık olarak sonra geri alıyorlar. Turkcell Vodafone'nin 2 katı fiyatlı abartısız. Özetle burada aramak yerine doğruca Vodafone sayfasına girin ya da müşteri hizmetlerini arayın ya kabul edin ya da pahalı deyin Türkiye'de başka alternatifi yok. Bir diğer çözüm de Vodafone'nin 50 60 GB'lik telefon paketleri var onları kullanabilirsiniz. Ya da Turkcell'in 1 yıllık 10000 dakika 1000GB 10000SMS paketleri falan var 1 yılı direk yüklüyorlar böylece kullanmadığınız zamanlar boşa gitmiyor, yılda 2 3 ay internetsiz kalan onun dışında hep altyapı interneti kullanan insanlar için oldukça mantıklı onlardan alabilirsiniz.

Son düzenleme:
130TL'ye Vodafone Redbox veyahut Turkcell Superbox alabilirsiniz Köyünüzde 4,5G çekiyo ise bu ikisinden birisini alıp fişe takarak 4,5G Bağlantısını VDSL veya DSL Kablosu gibi kablosuz olarak modeme çeken ve modemden normal bir modemmiş gibi cihazlara verdiği internet ile 4,5G kullanabilirsiniz (Modem kiralık oluyor ve sonra modemide geri alıyorlar modeme zarar vermeyin parasını ödersiniz biz ödemiştik) veya Turcell ve Vodafone'un 50-60'dan başlayıp 1000'lere kadar giden GB bazlı paketlerini kullanabilirsiniz.

Cevaplarınız için teşekkürler, kapsama konusunda Vodafone ve Türk Telekom'un sitelerinden baktığımda 4.5g hizmetinden faydalanabildiğim görülüyor ki telefondan da çekiyor gittiğimde. Kendi hattım Türkcell ve o da ev içinde bazı yerlerde çekiyor bazı yerlerde çekmiyor gibi bir şey. Modemi sabit yüksek bir yere koyduğumda sorun olacağını sanmıyorum. Bunun dışında dün akşam Vodafone'a başvurmuştum fakat +30₺ karşılığında mobil olarak kullanabildiğimi öğrenince başvurumu iptal ettim (Açıkçası dikkatli okumadım, 30 lirayı modem ücreti sanmıştım 🙂) Türkcell fiyatlarına baktığımda karşılaması oldukça güç, beni yoracak türden bedeller. Türk Telekom'da ise ihtiyacımı karşılayacak türden bir paket göremedim (Dediğim gibi modemi kendim alıp kullanabilirim ve buna göre sadece paket de satın alabilirim diye düşünmüştüm). Nitekim ülkemizin bir Afrika ülkesi olan Gana'dan bile geride kalmış telekomünikasyon sistemi sebebiyle (bkz.); 4.5g alanında tekelleşmiş (sizin de cevaplarınıza dayanarak) iki firmadan başka alternatif olmadığını gördüm ve az önce iptal ettiğim başvuruma +30₺ ile (130₺+ vergiler) tekrar başvurarak tükürdüğümü yalamış oldum.

Yardımlarınız için teşekkürler. 🙂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı