4-8 haneli şifre için kaç deneme yapılmalı?

KIRMIZIELMA

Centipat
Merhaba, Samsung S5233 telefonum var. Bu telefonun dosyalar klasörü şifreli.
Sinirsiz şifre deneme hakkım var.
Şifre 4-8 hane arası bir şey olmak zorunda ve ben her gün 50 tane deniyorum. Sorum şu: 4-8 haneli şifreyi bulmak için maksimum kaç kere deneme yapmalıyım? Mesela ben 0000-2050 arasını komple denedim, 4 hanelileri bitirmeye çalışıyorum. Daha sonrasında 5-6-7-8 haneli şifreler gelecek. Peki ya ben kaç denemede bulabilirim maksimum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Şifre kombinasyonlarının toplamı şu şekilde diye düşünüyorum.
10üzeri4 + 10üzeri5 + 10üzeri6 + 10üzeri7 + 10üzeri8

Bu şekilde olmaz. Faktoriyel hesabı yapman gerekli. Denemesi gereken 10 katı olmayan sayılar da var. Bu işlemler ile onları dahil etmiyorsun.

Son düzenleme:
Arkadaşlar telefonu bir bilgisayara bağlasam o şifreyi bulsa böyle bir uygulama program var mı acaba?

Bu şekilde olmaz. Faktoriyel hesabı yapman gerekli.
Hocam aynı rakam olmayacak diye bir koşul olmadığı sürece 4 haneli bir şifre için her haneye 10 ihtimaliniz var. Bu 10 üzeri 4 yapar. Hane sayısı kadar üssel olarak artar. İlk hanede kullandığınız şifreyi diğer hanede kullanamazsınız önkoşulu olsa bile sizin hesabınız yanlış. 4 haneli bir şifre için aynı rakamlardan oluşamaz dediğinde 10x9x8x7 olarak hesaplanır 5 haneli ise 10x9x8x7x6 şeklinde hesaplanır ve böyle gider sonuç ise bunların toplamı olur.

Tamam, senin dediğin işlem üst işlemi değil ki. Faktoriyel

10^4 = 10 * 10 * 10 * 10.

4! = 4 * 3 * 2 * 1.

Onu deneyerek bulman çok düşük bir ihtimal. 8 hane diyorsun eğer onu tutturursan piyango da tutturursun. Bence boşa vakit harcama.
Soruna gelecek olursak benim bulduğum değer 48426741 bu değer rakamlardan oluştuşunu varsayarsak böyle. İşin içine harflerde varsa imkansız bulmanız.

Tamam, senin dediğin işlem üst işlemi değil ki. Faktoriyel
Biz anlaşamıyoruz bence 4 faktöriyel dediğiniz işlem 4x3x2x1 değil mi ? Sonucu ise : 24 yapar. Size göre 4 haneli şifreyi bulmak için bu kadar deneme yapmanız gerekir. 10 üzeri 4 ise 10000 ihtimal yapar sadece 4 haneli şifre için. Sizce bir terslik yok mu ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…